Sofija Marjanović
RAS

Mrlja na srpsku odbojku bačena je zbog skandala kada je doskorašnji prvi čovek Odbojkaškog saveza Nenad Golijanin bio uzdržan na glasanju za prijem Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju. Činilo se u prvi mah da je sve što je veliki autoritet, poput Aleksandra Boričića, godinama gradio palo u vodu, ali prilika da se vrati na stare staze je tu.

Sa druge strane bio je Vladimir Grbić, ali su oba kandidata, kad god su imali priliku, isticali da nisu protivnici. Kako obično biva, i to se promenilo. Do sukoba je posle izbora ipak došlo, a Vanja Grbić bio je vidno besan i tvrdio da Gajić ne može virtuelno da vodi Savez pošto se ujedno bavi i trenerskim poslom. Ono čega su se mnogi plašili - desilo se, a to su podele u najvišem telu srpske odbojke.

Kao i uvek direktan, Vanja je govorio i o pritiscima koji su vršeni i da je sve što se događalo uoči izbora najmanje ličilo na odbojku. Iako je dosadašnji potpredsednik OSS-a potvrdio da izlazi iz odbojke, teško da će sve proći bez većih posledica. Oni koji su glasali za Vanju u ovakvoj atmosferi teže će prihvatiti rad sa Gajićem. Još je interesantnije da je Boričićev favorit za prvog čoveka evropske odbojke bio Grbić.

Sve ovo ne miriše na dobro, a posla ima napretek. Od uzdizanja klupske odbojke do infrastrukture, a recept za rezultate je samo jedinstvo. Zato, pamet u glavu, pa da Odbojkaški savez bude taj na koji će se svi ugledati, kao što je i bilo za vreme Boričićeve vladavine. Bez podela, bez sukoba.