Zgrada Ministarstva u  kojoj je došlo do obračuna
Tanjug
Zgrada Ministarstva u  kojoj je došlo do obračuna

Tanjug

Zgrada Ministarstva u kojoj je došlo do obračuna, Foto: Tanjug

- F. T. (60) i M. F (38) već duže vreme sede jedna pored druge, a osim njih dveju u kancelariji je još šest službenika. Inače, od kako se u zgradu Ministarstva finansija u ulici Kneza Miloša uselilo i Ministarstvo privrede, Finansije su skučene u manjem prostoru, pa ljudi rade maltene bez vazduha u kancelarijama, što samo po sebi stvara napetost. Poslednjih dana stres je dodatno pojačan pošto je premijer sve nas utegao, traži od ministra Dušana Vujovića rezultate pred ekspoze koji sprema, pa se predmeti rade užurbano i pod velikim pritiskom.

Prepirka prerasla  u čupanje, grebanje  i šamaranje

profimedia

Prepirka prerasla u čupanje, grebanje i šamaranje, Foto: profimedia

Do tuče između F. T. i M. F. došlo je upravo posle svađe u vezi sa jednim predmetom, mada su prethodno već bile zahladile odnose zbog saksije sa cvećem, koju je M. F. navodno pomerila dok je F. T. bila na odmoru. Celo jutro su se bockale, a kada je krenula svađa, prvo su pale teške reči, a onda je došlo i do fizičkog obračuna - otkriva sagovornik „Alo!“ koji je dobro upućen u taj incident, koji se odigrao juče u kancelariji tik pored kabineta ministra finansija Dušana Vujovića.

- Ne zna se ko je prvi zamahnuo, ali deblji kraj je izgleda izvukla mlađa službenica, koja je sa izgrebanim licem i podlivima posle tuče potražila pomoć u Urgentnom centru. I saksija u vezi sa kojom su se sporečkale je u tuči razbijena - prenosi sagovornik „Alo!“ i otkriva da je cela zgrada ministarstva odjekivala od vriske dveju zakrvljenih službenica.

Samo mu je još to trebalo: Dušan  Vujović

Đorđe Kojadinović

Samo mu je još to trebalo: Dušan Vujović, Foto: Đorđe Kojadinović

- M. je očigledno nečim isprovocirala F. pošto ona nikada, za nekoliko decenija koliko radi kod nas, nije napravila sličan incident. Ali sad je prosto pobesnela. Vikala je, čupala M, grebala je po licu, a ni ona njoj nije ostala dužna... Dohvatile su i flašu sa vodom koja je bila na stolu, pa su bile i mokre. Kolege su jedva uspele da ih razdvoje. M. je odmah posle tuče spakovala svoje stvari i otišla na pregled u Urgentni centar, dok je F. ostala da radi. Ministar će verovatno naložiti da se sprovede disciplinski postupak i da se kazne učesnice u incidentu - svedoči izvor „Alo!“. On otkriva i da ministar Vujović nije znao za incident pošto je u vreme kada se on odigrao bio na sednici Vlade, u zgradi koja je samo pedesetak metara udaljena od njegovog kabineta.

Komentari (7)

miloš 2

18.05.2016 15:55

To je i za očekivati, ostalo se krije, mikslim lepo i intimno. Kako se i ne bi bile, kad su preko veze i verovatno polupismene stigle tu, njih napolje, a našu decu sa legalnim doktoratima, na njihova mesta, pa bi Srbija procvetala., Samo naša deca su bez posla, ali imaju aktuelna naučna zvanja i po 120 objavljenih radova kod nas i u Svetu, sve proverljivo, javno i legalno, Joj Srbijo jadna li si, pa riba od glave smrdi. A, ko će tek da sedi u Skupštini, leleee!

Zlaja UK

18.05.2016 17:21

@miloš 2 - Doktorat automatski ne znaci da je neko kompetentniji, vec samo formalno obrazovaniji i da mu je zivot pruzio lagodnost da ne mora da radi sa 18 kad moze da studira do svoje 40-te. Na zapadu se doktorira jedino ako ides u profesuru, a karijera gradi na osnovu kompetenci i vestina

milan

18.05.2016 18:10

@miloš 2 - bili su izbori sta je problem? da li gubitnici treba da vladaju ?

Jasna Simonovic

18.05.2016 16:46

Ako zanemarimo skučene finansije, rupe na saksiji i dužinu nokata, o kom predmetu je izbila svađa?

milos

18.05.2016 16:49

Zasta sluzi Palata Srbije na Novom Beogradu? Svi treba tamo da predju, pa se ne bi gurali u ,,malom prostoru,,! Ali , lepse je u centru, pa neka je guzva!!! Sve te zgrade u centru koje su zauzeli treba ustupiti muzejima! A njih dve kazniti , narocito zato sto rade u Minitarstvu, SRAMOTA!

dasa

18.05.2016 17:30

zaposlio i kurtu i murtu a neznaju ni gde ni sta rade.placa ih od ukradenih penzija i plata a ovamo pricaju kako su ustedeli pare u budzetu.zato su majstori da obmanu narod kako tesko i predano rade.vidimo.

Navijam za stariju

19.05.2016 00:07

Ocene i razliciti koeficijenti stvaraju razdor medju sluzbenike.Mladji sa kupljenim diplomama penju se velikom brzinom do ministra,a ove starije iako strucne moraju za minimalac negde iza vrata.Mojou kolegicu rukovodilac pomerio sa prijema:,,naredba je da moraju tu da sede lepe i mlade" -za jednu starku doveo sedam mladih, neprimereno odevenih iako stranke luduju sto nema ko da ih opravi i obavesti.Drago mi je ako je stara pobedila mladu.