Jovana Nikolić
RAS

Zašto bi njen vozač vozio u skladu sa propisanom brzinom u naseljenim mestima kada je ona princeza? Njoj se žuri i očigledno joj nije bitno da l’ će nekoga pregaziti. Zatim, odakle saobraćajcu pravo da savesno obavlja svoj posao i zaustavlja njenu kočiju (“lančija tema”), koja se, prema rečima našeg čitaoca, kretala velikom brzinom u blizini bolnice “Rudo”? Razmaženoj princezici se njegov čin nimalo nije dopao, pa je morala da napne svoje nežne glasne žice i zaurla na njega kao ris, jer kako je mogao biti tako drzak da je zaustavi?! Sram ga bilo, zar ne zna ko je ona?!

To pitanje je, naravno, usledilo mučenom saobraćajcu, ali je Karađorđevićeva zaboravila da propisi važe podjednako za sve i da njeno poreklo nije privilegovano. Na kraljevsku žalost, tako je i pravila moraju da se poštuju, a između ostalog i struja mora da se plati. Vaše visočanstvo, nije u skladu sa bontonom, a vi ga sigurno mnogo bolje znate od mene, obične smrtnice, da jedna dama, naročito “plave krvi”, urla nasred ulice, i to na službeno lice.

Verujem da princezi nije bila problem kazna, već to što se neko usudio da joj skrene pažnju na nepropisno ponašanje. U ime nas, običnih građana, zahvaljujem se dotičnom saobraćajcu što je svojim postupkom pokazao da za zakon ne postoje titule, funkcije i zvanja. Šteta samo što je takvih kao on malo!

Komentari (3)

Paja

20.10.2016 08:00

Draga gospodjo ili gdjice Nikolic, u vasem komentaru kazete "njoj se žuri i očigledno joj nije bitno da l’ će nekoga pregaziti". Je li pregazila nekoga? U jucerasnjem tekstu (ne znam jeste li ga pisali, ali se na njega pozivate) kazete kako je Vucic apelovao na Karadjordjevice da plate racune??? Vucic nije placao telefonske racune godinama, a drugima popuje. Takodje, kad smo kod gazenja, sta bi sa malim Mitrovicevim? Sta bi sa kantrimenom? Gde je nestao? To se stvarno desilo, a vi cutite. Zasto?

citateljka

20.10.2016 09:16

@Paja - Gospodine Pajo, nije u redu da se nesto nedozvoljeno opravdava drugim nedozvoljenim ponasanjem.Zato vasi argumenti ne piju vodu.A slazem se da sve treba jednako tretirati i ne praviti iznimke u postupku procesuiranja svih zakonskih prekrsaja i nedozvolenih ponasanja.Ma ko da je u pitanju.

OKI

20.10.2016 09:11

Sta je Pisac Hteo da Kaze sa Ovakvim Napisanijem pa zna se kako se Vozi po Beogradu.narocito Estradni ,, umetnici " i nikom nista a koliko vidim princeza nije ni vozila nego daj malo tenzije., Nego Pisete o Engleskom Princu i Princezi Sad 23 -10 Zeni se nas Princ Mogli bi Malo o tome da pisete i o Buducoj Princezi eto vam lepa Tema