Skupština Srbije
Vesna Lalić
Skupština Srbije

Vesna Lalić

Skupština Srbije, Foto: Vesna Lalić

- Pajtić planira da osnuje stranku koja će delovati samo na teritoriji Vojvodine. Doduše, to je planirao i tokom unutarstranačkih izbora, jer da je pobedio u Vojvodini, on bi pokrajinski odbor DS-a otcepio od stranke - objašnjava naš izvor i dodaje da je zanimljivo to da Pajtić ne planira da bude lider novoosnovane stranke.

- Jurio je kandidate za predsednika. Imao je jasnu ideju koga želi na čelu stranke, ali ga je ta osoba, narodski rečeno, oduvala - navodi naš izvor i dodaje da su Pajtićevi glavni aduti Jelena Balašević i Amir Bislimi, koji su otišli iz DS-a, ali i zadržali poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine. Na taj način bi njegova buduća stranka odmah postala i parlamentarna.

I dok Bojan Pajtić kuje sopstvene političke planove i obavlja profesorsku funkciju na fakultetu, namerno ili slučajno opstruira rad stranke na čijem je čelu bio do juče.

- Ne javlja se nikom na telefon. Prekinuo je kontakt i sa najbližim saradnicima. A sve to opravdava time što se posvetio karijeri univerzitetskog profesora - navodi naš izvor blizak vrhu DS-a.

Podsećanja radi, novi predsednik demokrata Dragan Šutanovac još nije zvanično preuzeo tu stranku. To će se dogoditi tek 29. oktobra, kada se, kako saznajemo, očekuje zasedanje Skupštine stranke. Osim proglašenja pobednika na stranačkim izborima, održanim 24. septembra, Skupština će biti delom i izborna, jer će birati članove Političkog saveta, Predsedništva, Glavnog odbora i Izvršnog odbora, kao i generalnog sekretara.

Kada je reč o kadrovskim promenama u Demokratskoj stranci, prema rečima našeg izvora, Dragoljub Mićunović će i dalje vedriti i oblačiti na čelu Političkog saveta DS-a.

- Šutanovcu sa svih strana stižu predlozi da na čelo političkog saveta postavi Zorana Lutovca, koji je na unutarstranačkim izborima osvojio drugo mesto i pretekao Bojana Pajtića. Ali on ipak ne želi da smeni Mićuna - objašnjava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da će najverovatnije novi generalni sekretar demokrata biti jedna dama.

Profesor Pajtić posvećen nauci

Oliver Bunić

Profesor Pajtić posvećen nauci, Foto: Oliver Bunić

 

Pajtić: Pišem udžbenik!

Upitan da nam kaže čime se bavi ovih dana i zašto ga nema u Skupštini Srbije, bivši lider DS-a Bojan Pajtić potvrdio je da se bavi svojom karijerom univerzitetskog profesora. „Pišem udžbenik, pa sam isključen iz svega, dobro ste čuli”, rekao je on za „Alo!”.

Komentari (1)

Citac

14.10.2016 01:32

Prima li ovaj diletant i dalje poslanicku platu obzirom da se iskljucio iz svega?