Svinjetina već jeftinija za 10 odsto, ali će tek da pojeftini
Dušan Milenković
Svinjetina već jeftinija za 10 odsto, ali će tek da pojeftini

Dušan Milenković

Svinjetina već jeftinija za 10 odsto, ali će tek da pojeftini , Foto: Dušan Milenković

U nekim mesarama su nam potvrdili da je cena svinjskog mesa pala za oko 10 odsto i da će i dalje padati, dok u drugima kažu da se očekuje da meso pojeftini početkom septembra. Većina trgovaca i dalje drži visoke cene, iako je otkupna cena kilograma žive vage opala sa oko 200 dinara od pre desetak dana na trenutnih 180, ali tvrde da će se i to promeniti.

U mesari „Kofit” kažu da prodaja jeste znatno opala, za nekih 50-60 odsto otkako je svinjsko meso poskupelo.

- Međutim, iako je činjenica da prodaja nije bila najsrećnija poslednjih dana, nadamo se da će pojeftinjenje od 10 odsto povećati promet. Verujem da će cene još više padati i da će polako, početkom septembra, situacija početi da se vraća u normalu, u korist potrošača - rekla nam je radnica u toj mesari.

Drugi trgovci su nam rekli da prodaja jeste opala, ali i da je to normalno jer su odmori i da dve trećine Beograđana nije tu.
- Ali svakako cene mesa idu nadole. Najpre je bilo pojeftinjenje od pet odsto, zatim od devet, a dobavljači su najavili i novi pad cena - kažu u mesari „Meat House”.

Dok u nekim mesarama jasno kažu da će se pad cena nastaviti, u mesari „Svilaja” tvrde da ne znaju ništa o tome i da kod njih trenutno nema mesta pojeftinjenju.

- Nemamo informaciju da će svinjsko meso da pojeftini. Prodaja je pala, ali to nije merodavno, jer je vreme godišnjih odmora, a naši stalni kupci su tu bez obzira na cenu - tvrde oni.

U mesari „Mića” očekuju da dođe do pojeftinjenja, kako kažu, samo što nije, jer su dobavljači najavili niže cene.
- Kod nas prodaja nije opala, stalne mušterije kupuju, ide dobro. Ali isto tako očekujemo pojeftinjenje, što može biti samo dobro za potrošački džep - kažu oni.

Komentari (6)

momazver

22.08.2016 07:32

Otišli smo mi u materinu,čim se cene reklamiraju za 100 grama proizvoda..pa, npr,na Tv, vidim da 100 gr parizera*pseća radost* košta 59,89 din.

Eagle

22.08.2016 22:09

@momazver - Eno penzioneri pecaju golubove na kokice.

Kako_da_ne

22.08.2016 07:36

Kako da ne Mico opala i to debelo opala. Sedi Micha u basti sa prijateljem i doslovce rece "Pala prodaja za 30% kolicinski ali finansijski ostalo isto".

Palilulac

22.08.2016 08:02

Pazi sad, kad kažu: "Prodaja je pala, ali to nije merodavno, jer je vreme godišnjih odmora, a naši stalni kupci su tu bez obzira na cenu " to samo govori koliko cene iste od kojih žive i bas ih briga za ostale. E, ovakvom trgovačkom logikom i treba da propadnu.

XXL

22.08.2016 08:33

Meni je mindegy (mađ. mindeđ - svejedno) mogu i sami svo to meso da pojedu - njihovo je.

ana

22.08.2016 09:16

losa vest : meso je pocelo da s ekvari