Mimoza Kušari Ljilja i Pecoli
Facebook
Mimoza Kušari Ljilja i Pecoli

Facebook

Mimoza Kušari Ljilja i Pecoli, Foto: Facebook

Prema nekim saznanjima, Mimozu, koja je poznata po svojim susretima sa porodicom Klinton, ali i po tome što redovno polaže vence na grob zločinca Jašarija, na tu poziciju gura kosovski biznismen i bivši predsednik Bedžet Pacoli. Kako saznaje naš list, ona je prihvatljiva varijanta i za međunarodnu zajednicu kako bi se konačno rešila kriza na Kosovu oko formiranje vlade i parlamenta, ali i za takozvanu ratnu koaliciju sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem na čelu.

- Ako pogledate samo njen profil na Fejsbuku, stvari vam postaju jasne. Ona se slika držeći u jednoj ruci zastavu Albanije, a u drugoj zastavu Kosova, jasno aludirajući da one treba da se spoje. Mimoza je poznata kao neko ko je veoma radikalan i Pacoli je uveren da bi ona imala snage da izgura celu priču oko „velike Albanije“. U prilog tome najbolje ide činjenica što je ona dugo živela u Americi i što je veoma dobra i sa najglasnijim zagovornikom te ideje, zločincemVilijamom Vokerom - kaže naš odlično obavešteni izbor.

Politički analitičar Dušan Janjić za „Alo!“ kaže da su svi potezi Mimoze koji su za Srbiju neprihvatljivi zapravo njen najveći plus u igri za premijersko mesto.

- Mimoza je bila u stranci kod Pacolija i tada je prvi put izabrana za parlament, a kasnije je postala nepobediva u Đakovici, mestu koje ima vrlo ozbiljan problem sa srpsko-albanskim sukobima, odnosno ratnim zločinima. Ona je vrlo prihvatljiv kandidat i za međunarodnu zajednicu. Svi njeni sastanci sa Klintonom, odlasci na Jašarijev grob i priča oko zastava su minus samo u Beogradu, a tamo je to veliki plus za nju. Jedna je od albanskih političarki koja je među prvima išla na treninge u Ameriku - komentariše Janjić.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović kaže za „Alo!” da Mimozi ne manjka radikalnosti.

- Ona predstavlja mladu generaciju političara sa Kosova koji su se obrazovali u inostranstvu i tamo živeli. Jedna je od retkih žena u toj novoj generaciji i veoma je energična, ali to ne znači da je imalo manje radikalna nego ovi stari. Samo deluje malo sofisticiranije. Ona je trenutno u pokušaju da formira i svoju partiju, ali joj tu ne predviđam svetlu budućnost - ili će morati da bude izuzetno nacionalistički orijentisana ili će prosto odustati - navodi Ivanović za „Alo!“.

Školovali je Amerikanci

Mimoza Kušari Ljilja poslanica je pokreta „Alternativa”, koji je osnovao Iljir Deda, a koji je učestvovao na izborima sa strankom Badžeta Pacolija Alijansa za novo Kosovo i strankom Ise Mustafe Demokratski savez Kosova. Mimoza je kosovska političarka rođena u Ðakovici, a školovala se u Prištini, kao i u Americi. Bila je zamenik premijera, kao i ministar trgovine i industrije od 2011. do 2013. godine, a radila je i za Svetsku banku i za USAID na projektima za Kosovo.

 

Komentari (8)

Тртрћко

13.08.2017 07:39

Да није лезбејка?Мис'им ,само питам.

Ko zna

13.08.2017 14:01

@Тртрћко - to treba proveriti!

Nuki

13.08.2017 15:32

@Тртрћко - Nije, ona se ne zove Ana nego Mimoza

Neka ujedine!

13.08.2017 07:40

Slobodana su ubili, a ovi lešinari nisu ni dorasli a ni zainteresovani za očuvanje svoje teritorije ili su velike pare u igri.

Milojko

13.08.2017 09:34

Dobra Mimoza! Sto se tice umectsva vodjenja politike, prilgodjavanje i razumevanja svetskih tokova, kao i nacionalnog jedinstva, strategije, vizije opstanka i napredka i nepostojanje izdajnika, pogotovo medju polticarima, oni su decenijama ako ne i vekovima ispred nas!!!

Neša

13.08.2017 10:49

Dogovoriće nešto AV i sa njom, nema problema! Sve što treba, samo neka kaže!

marti

13.08.2017 11:09

Extra! Posto je radila za USAID lako ce da se dogovori sa koleginicom koja je radila za istu instituciju. A i sa ostalima koji su pre par godina takodje svako malo isli na treninge u SAD. Sad je valjda svima sve jasno

minotaur

13.08.2017 12:07

@marti - nista vise ne bi dodao.