Mleko
Shutterstock
Mleko

Shutterstock

Tokom ovulacije koža vam je rumenija, Foto: Shutterstock

Svaka žena sigurno redovno prati kada su joj plodni i neplodni dani, pa na osnovu toga zna kada je u ovulaciji. Ipak, ženama i telo šalje suptilne signale kako bi ona znala kada je najplodnija, a ovo su neki od njih:

1. Rumeni se

Prema istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu u Glasgovu, koža lica žene u ovulaciji postaje vidljivo ružičastija ili crvenija. To je zbog hormona estradiola koji je pojačan za vreme ovulacije i tako vas izdaje na očigled, piše Index.hr.

2. Oblači crveno

Prema jednom istraživanju iz 2013. godine, žene su pokazale veću želju za odabirom garderobe u crvenoj boji kada su bile u ovulaciji, a to se pojašnjava teorijom da žene tada podsvesno biraju nijansu kako bi privukle pažnju na sebe.

3. Glas joj je drugačiji

U danima kad je žena najplodnija, glas postaje promukliji. To se objašnjava time da kako hormoni utiču na cerviks, tako utiču i na mekano tkivo grkljana, grla i glasnica. Varijacije u količini tih hormona mogu proizvesti varijacije u količini protoka krvi, oteklina i zadržavanja vode u glasnicama, pa glas postaje mekši ili promukliji, odnosno menja boju zavisno od cuklusa.

Pročitajte i:

Komentari (2)

Helga

10.10.2017 16:32

Sve znake imam a nikako da se desi beba....

Miska

10.10.2017 18:46

@Helga - Probajte da pijete caj od virka(virak ili vrkuta) i ocajnicu(macina trava).