Hašim Tači
RAS
Hašim Tači

RAS

Hašim Tači, Foto: RAS

Ti podaci treba da posluže za rešavanje ubistava, nasilja i zločina 1998. i 1999. godine na području južne srpske pokrajine.

Na spisku su Kadri Veselji zvani Ljulji, označen kao direktor "Šika", zatim bivši komandant kosovskog zaštitnog korpusa Rahman Rama, jedan od regionalnih komandanata terorističke OVK Fatmir Ljimaj, šef glavnog štaba terorističke OVK Sulejman Selimi, član glavnog štaba terorističke OVK Azem Sulja, jedan od komandanata terorističke OVK Redžep Selimi, zamenik direktora "Šika" Hiljmi Rečica, šef terorističke OVK u regionu Podujeva Rustem Mustafa, regionalni komandant terorističke OVK u Kačaniku Sabit Geci i drugi.

Spisak sa dosijeima i detaljnim informacijama o pripadnicima "Šika" sačinio je Kfor, a na njemu se nalazi nešto više od 150 osoba iz svih delova Kosova i Metohije.

Očekuje se da spisak posluži kao konkretan dokaz specijalnom sudu za procesuiranje članova terorističke OVK.

Bivši pripadnik "Šika" Nazim Blaca priznao je da je DPK organizovala tim za likvidacije političkih protivnika stranke koju je od formiranja vodio sadašnji predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači.