mokra kosa četka češalj češljanje
Profimedia
mokra kosa četka češalj češljanje

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Donosimo vam trikove uz koji ćete proces sušenja kose svesti na minimum.

1. Koristite regenerator

Brzo sušenje kose započinje još pod tušem i to uz regenerator. Regeneratori zbog silikona koje su ugrađeni u njihovu teksturu, imaju delovanje na kosu koje odbija vodu i apsorbuje manje vlage i samim time omogućuje kosi brzo sušenje. Nakon što nanesete regenerator, dobro počešljate kosu pre ispiranja kako bi svaka vlas bila obuhvaćena.

2. Koristite peškir od mikrofibera

Zbog grube strukture normalni peškiri utiču na strukturu kose, a vlaga može prodreti dublje u kosu te postaje ispucala. Najbolje rešenje su peškiri od mikrofibera, jer oni apsorbuju do dvostruko više vlage te su veoma nežni.

3. Povucite majicu preko vaše kose

Ovaj trik posebno je pogodan za kovrdžavu kosu. Jednostavno stavite pamučnu majicu preko vrata kao da je želite obući, a zatim je skidajte sve dok obrub vrata majice ne bude preklopljen s linijom gde počinje vlasište. Pamuk je izuzetno lagan, a istovremeno dobro upija vlagu, a vaša kosa moći će disati za razliku od one umotanu u peškir.

4. Koristite proizvode za brzo sušenje

Svi oni koji su posebno nestrpljivi, mogu kupiti proizvode za brzo sušenje. Polimeri koje ovi proizvodi sadrže, pomažu pri bržem sušenju kose.