Prevara, nevernost
Profimedia
Prevara, nevernost
Prevara, nevernost, Foto: Profimedia

Seksolog Geri Njuman izveo je istraživanje kako bi saznao zašto žene varaju, u kojem je učestvovalo oko 400 žena. 

Kao glavni razlog prevare Njuman ističe kombinaciju manjka emotivne i seksualne zadovoljenosti.

"Od tih žena sam naučio o kakvim se specifičnim bračnim problemima radilo, a koje bi muškarci mogli izbeći i time smanjiti šanse za ženine vanbračne aktivnosti", rekao je Njuman, dodavši da postoje razlozi u emotivnom, ali i seksualnom životu.

Emotivni problemi:

1. Vreme
Žene koje provode više vremena sa svojim partnerima odnosno one koje sa njima dnevno imaju najmanje jedan 30-minutni neprekidni razgovor, ređe stupaju u zabranjene vode.

2. Poštovanje
Kod žena koje dnevno dožive najmanje dva gesta pažnje i poštovanja u vidu poruke, poziva, cveća ili bilo čega drugog što pokazuje da ih partner ceni, drastično su smanjene šanse za traženje sreće na drugim mestima.

3. Slušanje
Od muškaraca se ne očekuje da budu advokati ili da daju savete, nego da svoju bolju polovinu saslušaju. Veoma je važno da žena u vezi ili braku oseća kako je njen partner shvata i razume njene probleme.

Seksualni problem:

4. Nedostatak seksa
Njuman ističe kako se u ovoj grupi krije samo jedna stavka, a to je manjak seksa. Naime, žene koje imaju partnera koji im pruža česta seksualna iskustva manje su sklone varanju.
Autor smatra da se žene koje upražnjavaju seks najmanje deset puta mesečno mogu smatrati sretnima u vezi ili braku.