Veš mašina mašina za pranje veša
Shutterstock
Pranje prozora

Profimedia

Prozore perite dva puta godišnje, Foto: Profimedia

Žene neretko kažu da su "robovi kuće". Razumljivo, svako malo usisavaju, skoro stalno im je krpa u ruci, uvek nešto glancaju i ribaju... Normalno je da se žale... Međutim, neke su sigurno bespotrebno prale neke stvari svako malo, dok neke, koje bi trebalo prati često u životu nisu dotakle...

Naučnici kažu da bi trebalo poštovati ova pravila, kako biste bili sigurni da vam je kuća uvek čista.

Posteljinu menjajte jednom nedeljno!

"Pa u njoj samo prespavam!", izgovor je koji koriste mnogi koji posteljinu ne menjaju i po dve nedelje. Ukoliko zaista želite da spavate u čistom, posteljinu menjajte minimum jednom nedeljno kako biste uklonili nečistoću, znoj, prašinu... Obavezno je perite u vrućoj vodi, kako biste uklonili svu prljavštinu iz nje.

Peškire perite što češće

Peškire bi trebalo da operete nakon tri korišćenja! Da, kako biste uklonili prašinu, mrtve ćelije sa vaše kože... I sve ostalo što peškir nakupi, valjalo bi da ga već nakon trećeg brisanja "bacite u mašinu".

Prozori da cakle dva puta godišnje

Ukoliko možete da ponekad zažmurite na fleke od kiše, prozore perite dva puta godišnje! I spolja i unutra.

Ribajte mašinu za sudove

Ukoliko ste mislili da se mašina "sama oprala" onog trenutka kada ste u njoj oprali suđe, grešite. Mašinu za sudove bi trebalo da izribate barem jednom nedeljno, kako biste sprečili nastanak buđi!

Generalka mašine i sušilice za veš nakon pranja kuhinjskih krpa

Da li ste znali da se 60 odsto vešmašina kontaminira bakterijama? Tako možete i na donji veš da prenesete ešerihiju, dok su a kuhinjske krpe glavni rasadnici salmonele i drugih bakterija. Dakle, očistite mašinu i sušilicu nakon pranja kuhinjskih krpa.

Automobil lickajte

Ukoliko je reč o ekstremnim vremenskim uslovima poput velike količine kiše ili snega, vozite puno i parkirate napolju jer nemate garažu, auto bi trebalo da perete svake sedmice. U suprotnom, jednom do dva puta mesečno biće dovoljno!

Farmerke nemojte nositi 100 puta

Farmerke bi već nakon trećeg nošenja trebalo da operete. Međutim, pošto mašina za veš može da uzrokuje da vam farmerke izblede i da se brzo pohabaju, perite ih u hladnoj vodi. Možete čak i na ruku. Pogotovo deo koji vam ide između nogu!

Ne čekajte da se brushalter zalepi za vas

Verovali ili ne, mnoge dame, ukoliko nije leto, brushalter nose i po deset puta pre nego što ga operu. Pravilo je da isti brushalter ne bi trebalo da nosite dva dana za redom, kako mu ne biste upropastili oblik, ali bi valjalo da ih operete nakon tri do četiri nošenja.

Lice da blista

Ovo i vrapci na grani znaju! Umivanje obavezno umijte pre spavanja i ponovo ujutru!

Kosu perite svaki drugi dan

Svakodnevno pranje kose može da isuši prirodno ulje u vlasištu. Ukoliko imate masnu kosu, koristite sprej ili suvi šampon između pranja.

 

Komentari (3)

Jelena

15.10.2016 17:46

Koja budalaština! Kosu što češće perete, pre se i masti. Treba REEEEĐE nego svaki drugi dan!!!

Princeza J.

15.10.2016 20:40

A kakav je Nebojša Krstić - "marketinški stručnjak", kada je on dr opšte prakse i ex-savetnik /čitaj: lični doktor Borisa Tadića/, a marketing je, najverovatnije video i ponešto naučio od svog saborca iz "Idola", Srdjana Šapera, koji jeste marketinški stručnjak i ima uspešnu kompaniju! A u poslednje vreme se, Nebojša Krstić baš prozlio i samo se svadja po društvenim mrežama i blogovima, jer se, ništa, od njegovih predvdijanja, nije ispunilo! Zato besni i ljuti se, ali bi trebalo - sam na sebe!

Jelena

16.10.2016 01:32

Ali prozore 2 godisnje koja glupost kad ste u gradu pa prasina pa ostaci posle kise pa nasta bi licili kad bi se samo dvaput prali