Devojka
Profimedia.rs
Devojka

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Predstavljamo vam sedam rečenica, koje takvoj drugarici nikako ne biste smeli da kažete:

1. Ah... žao mi je

Mnogi samci nailaze na sažaljenje drugih pa tako i svojih prijatelja. Kao da je biti bez partnera najgora stvar koja vas je zadesila. Nemojte odmah da pretpostavite da je vaša prijateljica nesrećna zbog toga što (trenutno) nema dečka – možda uživa u svakoj sekundi svog singl života. Isto tako, nemojte da pretpostavljate da uživa u tome jer joj je možda teško. Zadržite komentare za sebe i dajte joj priliku da vam kaže kako se zapravo osjeća kao singl djevojka. Prije nego je pokušate utješiti, pokušajte je razumjeti.

2. Kako to da si još uvek sama?

Ovo možda zvuči kao kompliment, ali zapravo može da bude i uvredljivo. Izražavanje iznenađenja da je neka super osoba još uvek sama aludira na to da s ljudima koji nemaju partnera nešto nije u redu – i da na neki način zaslužuju da budu sami. Jer opšte je mišljenje da super osobe nađu partnere, a one s kojima nešto nije u redu ostanu same. Naravno, svet ne funkcioniše na taj način. Samački život nije nužno "simptom" neke velike mane, isto kao što biti u vezi ne znači da je s osobom sve super.

3. Trebalo bi da odeš na dejt sa mojim prijateljem

Nema potrebe za nezgodnim aludiranjem da bi se vaša prijateljica odlično slagala s nekim koga poznajete. Jednostavno je pitajte da li joj se sviđa neko i nemojte da pokušavate da joj "nametnete" nekoga ako ona to odbija. Možete da joj "nabacite" kako vam se "taj i taj" čini super, ali nemojte odmah da pokušavati da joj zakažete dejt. Osim ako ona to ne želi, naravno.

4. Sigurno imaš puno slobodnog vremena

Ovoj izjavom obično se želi istaknuti da u svakom zlu postoji neko dobro. Međutim, osoba kojoj je upućena može da pomisli kako vi mislite da je njen život bez partnera dosadan i isprazan, bez nekog dubljeg značenja. A to je, naravno, potpuna neistina.

5. Iskoristi to vreme da bolje upoznaš samu sebe

Svako bi kroz život trebalo da upozna samoga sebe, bez obzira na godine, pol, ljubavni status i slično. Ta "privilegija" ne bi smela da važi samo za samce. I niko ne bi smeo da pretpostavlja da ste sami zato jer ne poznajete dovoljno sami sebe i ne znate šta želite u životu. Možda ste singl baš zbog toga jer dobro poznajete sami sebe i jer znate šta želite i ne želite da pristanete na manje od toga.

6. U braku je tako divno!

Brak se često idealizuje, ali činjenica je da u svakom braku postoje i usponi i padovi. A prave prijateljice svojim prijateljicama bez partnera iskreno će reći da brak nisu samo ruže i idila.

7. Zbog toga si još uvijek sama

Osim ako ste s tom prijateljicom neizmerno bliski, poznajete se u dubinu duše i možete da vodite i najosebnije razgovore, nikada nemojte da tražite razlog zašto ona nema dečka, čak i ako se ona sama našali na tu temu. Razlozi zbog kojih je neko sam vrlo su lični i individualni za svaku osobu. Nemojte se ni šaliti na taj račun jer možete da napravite više štete nego koristi.