Deterdžent za sudove
Profimedia
Deterdžent za sudove

Profimedia

Deterdžent za sudove, Foto: Profimedia

Ovo je lista predmeta i površina koje ne treba da perete deterdžentom za sudove:

1. Automobil

Oni koji svoj auto ne peru u autopraonici nego kod kuće često znaju da u tu namenu koriste deterdžent za pranje sudova. Izbegavajte njegovo korišćenje umjesto šampona za pranje auta jer deterdžent za sudove može da ošteti boju i gornji sloj laka.

2. Prozori i ogledala

Ove površine često peremo deterdžentom za sudove. Međutim, da li ste znali da vam on umesto sjaja može ostaviti tragove? Zavisno od toga koliko je jak, može biti poprilično abrazivan, zato radije nemojte rizikovati i ne perite staklene površine ovim.

3. Odeća za hemijsko čišćenje

Mrlje na odeći napravljenoj od osetljivih i finih materijala koje ne perete nego odnosite na hemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje sudova. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene pantalone od štofa 'doleti' komad hrane i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može da ošteti tkaninu i radije ga ne koristite za skidanje mrlja.

4. Mašina za sudove

Ostali ste bez tableta za mašinu i zamenićete ih deterdžentom za sudove? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pene. Za razliku od običnog, specijalni deterdženti prilagođeni pranju u mašini za sudove manje pene od običnih i lakše se ispiraju sa sudova.

Save