Automobil
shutterstock
Automobil

shutterstock

Automobil, Foto: shutterstock

Ovo su deset predmeta koje morate da imate u autu pre nego što krenete na put:

1. Gorivo u rezervi

Kako biste izbegli nervozu kada primetite da vam ponestaje goriva i da u blizini nema benzinske pumpe, u autu obavezno morate da imate rezervno gorivo, naročito ako idete na duža putovanja.

2. Pumpa za ulje i gorivo

Ako ste potrošili i rezervno gorivo i ostali usred "ničega", a dobra duša vam ponudi malo benzina iz svog rezervoara, onda će vam definitivno trebati pumpa za prenos goriva.

3. Reflektirajući trougao

U slučaju da vam automobil stane nasred puta, uz sebe morate da imate barem dva trpugla upozorenja kako biste jedan stavili ispred i drugi iza vozila. Stručnjaci preporučaju tri komada, jedan na prednjoj strani udaljen tri metra od auta, drugi iza vozila na udaljenosti od tri metra i treći takođe iza vozila, na udaljenosti 25 do 30 metara od vozila.

4. Kablovi za paljenje motora

Oni se koriste za pokretanje vozila sa praznim akumulatorom.

5. Magnetska džepna lampa

Kako ne biste morali pod auto sa mobilnim telefonom ili običnom lampom u ustima, u automobilu čuvajte i jednu magnetsku lampu koju ćete zahvaljujući magnetu moći da pričvrstite na automobil.

6. Prenosivi punjač za mobilni telefon

To je zapravo vanjska "baterija" koja će vašem praznom telefonu prebaciti potrebnu struju i napuniti ga. Isplati se investirati u jedan prenosni punjač koji ćete uvek držati u automobilu jer ćete tako izbeći potencijalne hitne situacije u kojima vam je hitno potreban mobitelni sa punom baterijom.

7. Mini kutija sa alatom

Možda mislite da vam je nepotrebna ako ne znate da baratate alatom, ali uvek možete da se nađete u situaciji u kojoj će vam zatrebati taj alat, vama ili nekom drugom.

8. Kutija za prvu pomoć

Svi se nadamo da nam nikada neće zatrebati na putu, ali bez obzira na to ona obavezno mora da se nalazi u našem automobilu.

9. Ćebe

Tokom zimskih meseci može da vas ugreje u slučaju kvara, a poslužiće i u letnjim mesecima.

10. Boce vode

Vodu uvek treba da imate uz sebe, zbog brzinskog osveženja ili kako biste oprali ruke nakon što ste uklonili nenadani kvar. Iako je važno da boca vode bude uz vas tokom letnjih meseci, takođe je bitno da je imate i u hladnijim mesecima jer ponekad samo pola litre vode može da ukloni tegobe poput umora ili glavobolje koje mogu da utiču na našu koncentraciju tokom vožnje.

Pročitajte i:

Komentari (2)

Neko

03.12.2017 18:54

Znaci treba nam kamion sudeci po napisanom...

Front

03.12.2017 19:33

Ja imam mali jorgan kao i jastuk i uvjek durex ko zna mozda i zatreba ha ya