Horoskop Zodijak Horoskopski znaci
Shutterstock
Horoskop Zodijak Horoskopski znaci

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tamo gde se on nađe u našoj natalnoj karti, tu imamo sreće. Ovaj znak kao i planeta predstavljaju moć, uspeh, uživanje, pomoć na dlanu.

Strelac!

To je vatreni znak koji simbolizuje daljine, putovanja, kosmopolitski duh i visoka moralna načela. Njegovi pripadnici su energični, otvoreni i nesputani, ne drže do konvencija i ne ostaju pored partnera kojeg više ne vole. To su pustolovi bez stalne adrese, svetski putnici i istraživači, ljubavnici, putopisci, sportisti i diplomate.

Dvostruke su prirode; privlači ih sve što hrani duh i godi telu, mogu da budu i askete i najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele toliko toga da nauče, isprobaju … Bez mnogo razmišljanja upuštaju se u ljubavnu avanturu, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao. U duši su kockari; mogu sve da stave na kocku samo u jednoj sekundi!

U komunikaciji su vrlo otvoreni. Kažu šta im prvo padne na pamet, pitaju sve što ih zanima, a nekad i detinje naivno pričaju o svojim planovima. U osnovi su pošteni i iskreni pa misle da su i drugi takvi. Velikodušni su, nekad i rasipnički, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Žele da budu tamo gde se nešto događa, prvi će se javiti kao dobrovoljci kada treba nešto da se isproba ili pomogne drugome.

Privlači ih sve što je drugačije; druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična područja. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritiraju ih malograđanske forme i tračerska društva. Iznad svega mrze ograničavanje slobode, osećaj da negde moraju da ostanu ili nešto da urade. Žele da budu nesputani i slobodni poput ptice u letu, da se otisnu daleko, vide svašta i drugima pričaju o tome.

To je mlad duh, lepog estetskog izgleda, sportske građe, voli plemenite sportove pa će tenis biti jedan od najomiljenijih. Strelac je otmen, aristokrata, ponekad buntovnik, poštuje tradiciju, ali ipak ide svojim putem.

Velike nagrade, medalje, vojne zasluge upravo proističu iz jakog Jupitera. Da bi bili prvak u sportu ili pobednik u ratu, morate da imate jakog Jupitera u natalnom horoskopu.

Strelac nije lak znak za saradnju, zna da bude strog i ohol. On takođe kažnjava, ali je to više neprijatno nego totalno tragično. Za nekog ko je po prirodi hedonista nema veće kazne nego da bude bez užitaka i novca. Životni apetiti ovog znaka su veliki, ali se oni i ostvare.

1. Život sa njima je pustolovina sam po sebi.

2. Velikodušni su i uvek spremni na davanje, bez očekivanja nečega za uzvrat.

3. Veseli su, društveni i svima se sviđaju.

4. Imaju čvrste stavove i bore se za svoja uverenja.

5. Odlično su rame za plakanje.

6. S njima ćete uvek znati na čemu ste i šta misle o vama.

7. Rado dele svoja iskustva i znanja s drugima.