Slobodan Vuksanović
E. Čonkić
Slobodan Vuksanović

E. Čonkić

Slobodan Vuksanović, Foto: E. Čonkić

"Blic" je danas na fakultetu posetio Vuksanovića, koji nam je rekao da je "i profesionalno i stambeno ispunjen".

- Zadovoljan sam poslom koji obavljam, radim sa studentima, volim ih i oni vole mene - kazao nam je Vuksanović i naveo da živi na Vračaru, gde je i odrastao.

On je rekao da i jeste i nije iznenađen pričom koja je pojavila o njemu da je beskućnik.

- Iznenađen sam jer mi ovo liči na bizarni filmski scenario, naročito što svaki dan idem na posao pešice - naveo je Vuksanović.

Kako navodi, u politici je od 1989. godine, pa mu je jasno da se pred izbore uvek lansiraju spin priče.

- Međutim, u politici nisam već 10 godina. Možda je ovo nagovestaj karijere neke, mada profesuru ne bi ostavio - dodao je Vuksanović.

U ovoj visokoškolskoj ustanovi su za "Blic" potvrdili da Vuksanović, po obrazovanju doktor nauka, radi kod njih, a na sajtu je navedeno da je 2014. izabran za docenta.

Da priče o tome da je bivši ministar beskućnik i da se otuđio od ljudi ne stoje, potvrdio nam je i Vuksanovićev prvi komšija, pisac Dušan Nedeljković. On je ispričao da bivši ministar živi vrata do njega, da je pristojan i dobar komšija, kao i da ga je sreo jutros i da je bio iznenađen pričama da je beskućnik, bez posla i bez stana.

- Skoro svaki dan se viđamo na stepeništu i na terenu za basket blizu zgrade. Obrazovan do mog ličnog zaprepašćenja, načitan, polemišemo o svemu, on sa svoje, ja sa svoje strane pogleda na svet. Nikada nije bez osmeha, ima svoje tekuće dileme i to je to - zaključio je Nedeljković.

Vuksanović je do pre tri godine radio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde je, prema sopstvenim rečima, podneo ostavku.

- Kod nas je bio zaposlen kao docent, i na to mesto je ponovo bio reizabran. Nakon tog reizbora, Vuksanović je sa univerziteta otišao svojom voljom - potvrdila je za "Blic" Biljana Dumić, portparolka Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Kako je navela, moguć razlog za Vuksanovićev odlazak bio je to što je "verovatno očekivao da će biti izabran za vanrednog profesora, ali se to nije dogodilo".

"Blic" je tragom šokantne vesti o problemima bivšeg ministra, kontaktirao i nekoliko njegovih nekadašnjih stranačkih kolega iz DSS, gde je jedno vreme bio direktor Informativne službe. Neki od njih rekli su da ga "godinama nisu videli, da su zatečeni informacijama i da su zabrinuti zbog napisa u medijima".

- Jedan prijatelj mi je rekao da ja Vuksanovića video pre nekoliko dana kod Vukovog spomenika na Zvezdari. Kaže da je bio u papučama, donjem delu trenerke, da je nosio neku kesu, i da je zarastao u bradu. Rekao sam mu da priča gluposti, i nisam mu poverovao - ispričao nam je jedan od članova DSS, ali niko od DSS-ovaca sa kojima smo raszgovarali nije pokušao da stupi u kontakt s Vuksanovićem proteklih godina.

Drugi bivši stranački kolega navodi da ga je poslednji put video još 2012, da su kratko porazgovarali.

- Bio je skrhan zbog razvoda, ali je bio veoma zadovoljan poslom na Univerzitetu. Posle toga ga više nisam video - priča on.

 

Komentari (16)

Zoran 62

23.01.2017 13:57

J... lud zbunjenog.

Ja

23.01.2017 14:16

@Zoran 62 - Dobar sistem da se proveri koliko ima ludih, zbunjenih, koliko botova, koliko trolova, koliko sveznajucih psihopata na svakom portalu...Svi se sami javili na prethodnom clanku!

Srbin

23.01.2017 14:14

I, sta ce sada biti sa novinarom koji je pisao lazi-nista ???!!!

VERA

23.01.2017 14:26

sad vi gospodo novinari objasnite nama citaocima odakle onakva jucerasnja prica, od koga ste je culi, sa kojim proverenim cinjenicama ste pisali i objavili ovu pricu??? Duzni ste objasnjenje citaocima jer ne moze biti da je covek juce promrzli izgubljeni beskucnik bez posla i stana a od jutros normalni komsija i normalni profesor koga su novinari "Blica" zatekli na poslu??? Cije je maslo ta prica?

Mile

23.01.2017 15:38

@VERA - A recimo i gde je ona što se na prethodnoj očito lažnoj vesti, potpisivala kao "Iva" i tvrdila da ga je sretala zanimljivo tamo gde stanuje, a bila i sa njim u banci/pošti i videla kako nema para nego je u minusu. Ja ni pored najbolje volje i godina života, ne mogu da shvatim čemu takve lažne vesti. Pogotovo što je izašao iz politike i verovatno nema nameru da se u nju i vraća. Da sam na njegovom mestu, tužio bi list koji je danas ovo objavio na naslovnoj strani i izuo ih od para.

lice i nalicje

24.01.2017 06:00

@VERA - Malo su braca masoni izglancali pricu!Ne ide da se bas dublje kopa po zivotima njihovih clanova,pa makar oni i totalno odlepili!Nije to za organizaciju dobar marketing!

Denis

23.01.2017 15:04

I vi ste ti ''pojedini mediji''. Sram vas bilo!

jeca

24.01.2017 07:31

@Denis - Ha-ha,ha,"pojedini mediji",pa vi ste to objavili.

pseudoscorpio

23.01.2017 15:09

Dnevna stampa u Srbiji nije vise ni za k.... Bruka je i sramota na ovakav nacin anatemisati brojne ljude i dovoditi gradjane u zabludu. Od novinarstva koje je bilo jedno divno zanimanje, napravise sprdnju i posast!

drLaki

23.01.2017 19:10

Covek se u hodniku nasalio da ce se kandidovati za predsednika i vidi sta mu uradise.

nedjo

23.01.2017 19:48

pa zar bivsi ministar ,pa beskucniuk? to je nemoguce

JA

23.01.2017 22:51

Ja kada kažem da je smešno to što pišete i da u Srbiji bivši ministar nikada nemože da postane prosijak vi mi lupate minuse,no dobro svakako pomozite čoveku.P.s i ne da ne može ministar da postane beskućnik nego ne mogu ni tri njegova naredna kolena.

CIRINELA

24.01.2017 01:41

Nazalost kapaciteti Laze su mali da primi kompletnu redakciju Kurira sa njihovim vlasnikom a pomoc im je zaista neophodna.

duda

24.01.2017 03:08

Prvo lazete pa onda pisete istinu. Jel tako za svaki clanak?

Glancanje

24.01.2017 05:55

Kako god pisalo,ovaj covek ima teskih psihickih problema!Iz aviona se vidi da mu je neophodno lecenje!

dragana

24.01.2017 09:54

@Glancanje - Evo čovek vam upravo j ... kevu svima na HAPPY TV uživo.HA-HA-HA