Julija Skripalj
Associated Press
Mačka

Profimedia

Mačka je navodno bila toliko lose, da je doneta odluka da je uspavaju, Foto: Profimedia

Sergej i Julija otrovani su 4. marta i policija je od tada više nedelja češljala njihovu kuću u potrazi za dokazima. Tek kada su Rusi u Savetu bezbednosti UN postavili pitanje o tome šta se dogodilo sa ljubimcima porodice Skripalj, otkriveno je da su ljubimci, dva morska praseta i mačka, mrtvi!

Britanci su potvrdili da su, nakon što su ponovo otvorili kuću nakon istrage, unutra pronašli dva mrtva morska praseta i mačku koja je bila zdravstveno veoma loše te je doneta odluka da bude uspavana.

"Kuća Skripalja je bila zapečaćena dok je trajala istraga. Kada je bilo bezbedno da veterinar uđe na imanje, pronađena je mačka koja je bila veoma loše, a ostali ljubimci su već bili mrtvi. Veterinar je doneo odluku da uspava mačku, kako se ne bi mučila", rekli su britanski zvaničnici.

Nakon ovog saopštenja usledila je lavina komentara na društvenim medijima. Mnogi su imali samo jedno pitanje: "Zašto neko nije pregledao životinje ranije da utvrdi da li su i one bile izložene agensu ili ne? Sad su, eto odjednom, mrtve".

Zaharova: Zašto su kremirani Skripaljevi ljubimci?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je danas zašto su britanski zvaničnici kremirali kućne ljubimce pronađene u kući bivšeg spijuna Sergeja Skripalja. Ona je to napisala na svom Fejsbuku, gde je navela da su dva gvinejska praseta i mačka bili važan dokaz, prenosi AP.