Dick's Last Resort
Printscreen Youtube
Dick's Last Resort

Printscreen Youtube

Dick's Last Resort, Foto: Printscreen Youtube

"Dick's Last Resort" (DLR) je lanac restorana u SAD, poznat po zaposlenima koji kinje, vređaju i maltretiraju goste, ali sa merom i veoma duhovito. Taman koliko treba da se isti gosti iznova vraćaju i dovode prijatelje.

DLR je počeo kao lanac klasičnih restorana, ali je posao slabo išao, pa je proglašen bankrot. Umesto da zatvore biznis, vlasnici su odlučili da ostanu u ugostiteljstvu, ali da "okrenu ploču".

Umesto običnih restorana, otvorili su ove specifične "vređaonice".

Koncept je doživeo totalni bum, pa je ubrzo otvoreno još šest restorana, tako da ih sada širom SAD ima 23. Kompanija je 1995. otvorila jedan restoran i u Londonu, ali se Englezima nije svidela ideja, pa je ubrzo prodat.

Osnova poslovanja DLR su konobari koji goste služe tako što im dobacuju, na glave stavljaju kape sa provokativnim natpisima, plešu gošćama u krilu i smišljaju razne smicalice, ali ništa nije uvredljivo u klasičnom smislu, već je smešno i zabavno. Nije neuobičajeno ni da gosti iz restorana izađu sa novom frizurom. Gosti očekuju da budu tako (mal)tretirani, a smeh je opšteprisutan.

Što se hrane tiče, u DLR se služi američka južnjačka kuhinja - hamburgeri, roštilj i riba i morski plodovi.

DLR je poznat i po filantropiji, pošto dosta novca ide u humanitarne svrhe.

I sve to rade sa osmehom na usnama.

Pogledajte delić atmosfere u ovim čudnim restoranima: