Kafa
Shutterstock
Kafa

Shutterstock

Kafa, Foto: Shutterstock

Radi se o mešavini putera, kafe i ulja. Uopšte ne zvuči primaljivo, zar ne? Verovatno ste se zgadili na pomisao o ovim namirnicama smućkanim zajedno, ali oni koji su probali kažu da je zapravo veoma ukusno i da ima primesu nešto masnijeg makijata.

Ovaj napitak je plasirao biznismen Dejv Asprej i za tren oka zapalio svet. Nazvao ga je “Kafa otporna na metke” . Iako je miks veoma kaloričan, on navodno čini čuda u skidanju kilograma. Asprej tvrdi da je uz njega smršao 40 kilograma.

Šolja ove kafe sadrži od 200 do 500 kalorija i 45 do 65 odsto grama nezasićenih masti. Služi kao zamena za obrok, i posle njega nećete biti gladni naredna tri sata. Takođe produžava efekat kofeina, pa će vas jedna šoljica ove kafe držati budnim čak do 6 sati, a nema ni naglog pada energije kada kofein iščezne.

Originalna verzija ovog napitka je napravljena od zrna kafe sa manje toksina, neslanog putera dobijenog od krave koja se hrani isključivo travom, i od kokosovog ulja. Ne očajavajte što je prosto nemoguće naći ove sastojke kod nas (naše krave jedu i žitarice, a taj puter navodno nije adekvatan), postoje i druge kombinacije.

Od raznih verzija, ova je možda najukusnija, a lako ćete naći sastojke.

Potrebno:

1 kašičica instant kafe

½ kašičice kakaoa ili par kapi arome vanile

1 dl bademovog mleka

1 dl prokuvane vode

1 kašičica organskog kokosovog ulja

U šolju sipajte kafu i kakao i dodajte vrelu vodu. Umutite mikserom za kafu, a zatim dodajte toplo bademovo mleko. Na kraju sipajte jednu kašičicu kokosovog ulja.

Zapamtite, ovo je zamena za obrok. Ukoliko pijete ovaj napitak i uz njega jedete normalno, veoma brzo ćete primetiti da dobijate na težini. Tako da je ovo ustvari dvostruki efekat, za one koji žele da izgube neko kilo, kao i za one koji žele da se ugoje – pomaže pri mršavljenju (ako se uzima kao zamena za obrok) ili pri gojenju (ako se pije uz obrok).

Komentari (1)

nedjo

23.01.2018 21:38

ocito da tip se bogati prodajom magle kod budala