Orlovi se vratili u Beograd
Tanjug/AP
Spisak igrača

Alo

Spisak igrača, Foto: Alo

Selektor Slavoljub Muslin objavio je danas spisak igrača reprezentacije Srbije koji će igrati u oktobru protiv Austrije u Beču i Gruzije u Beogradu.

U odnosu na septembarske mečeve protiv Irske i Moldavije, Muslin je prvi put uručio poziv mladom štoperu iz Verdera, Milošu Veljkoviću, koji je na Mondijalitu osvojio prvo mesto. Još jedno iznenađenje se dogodilo - na je Nemanja Milunović, defanzivac BATE Borisova. On je igrao prošle godine za "orlove", i ponovo je u timu.

I dalje u timu nemamo vezistu Sergeja Milinkovića-Savića, zvezdu Lacija.

- Zoran Tošić nije na spisku zbog jučerašnje povrede mišića. Biće pregledan danas, ali ne možemo da računamo na njega. Više defanzivaca je na spisku jer Maksimović ima kaznu zbog crvenog kartona iz Dablina, a Vuković ima problema - rekao je Muslin i nadovezao se na poziv Nemanji Milunoviću:

- Nemanja je ispunio očekivanja na prvom okupljanju, posle je imao povredu, a sad se oporavio i meč protiv Zvezde  prošlog četvrtka ga je preporučio. Moj saradnik Gurenko ga prati u Belorusiji. Dugo radimo, uložili smo mnogo napora da bismo sad upropastili srpskim mentalitetom. Verujem u momke, siutacije je još povoljnija, ali nismo završili kvalifikacije.

Selektor "orlova" je pozvao sve raspoložive snage u ovom trenutku, pred kojima je zadatak da ostvare jednu pobedu i obraduju narod plasmanom na veliko takmičenje, prvi put posle Mondijala u Južnoj Africi 2010.

Trijumfalan kraj jednogodišnje borbe garantuju tri boda iz dve preostale utakmice - protiv Austrije u gostima 6. oktobra i Gruzije na domaćem terenu tri dana kasnije.

Srbija nema poraz u ovom ciklusu kvalifikacija i vodi na tabeli grupe D sa 18 bodova, četiri više od Velsa i pet od Republike Irske.

Velšani i Irci igraju međusobno u poslednjem kolu i u slučaju da se taj meč okonča remijem, "orlove" bi i bod odveo u Rusiju.

Komentari (3)

volim crno bele

21.09.2017 12:23

Zasto pisete ovu recenicu,i dalje u timu nemamo.... ,kad procitamo tekst mi sami vidimo koga ima a koga neme,po meni ovo je sa strane vas novinara vrsenje pritiska na selektora.Pustite coveka da radi svoj posao.

Kvazimodo Sorabius

21.09.2017 17:24

Neverovatno lici "slucaj Muslin" na "slucaj Antic" - zbog srece i stanja u kvalifikacijama, orislo se na mundijal, a tamo je posle prvog uspeha SVE otislo u vodu! Ostaje nam i dalje nesreca verivanje da je Muslin dobar selektor, a on tapka u mraku pa na sta zgazi. Najmanji dokaz je reanimacija Ljajica i nepozivanje Sergeja.

Danilo

22.09.2017 07:53

Ovaj put bih voleo da počnemo bez Mitrovića pa šta bude. Nek uđe u 60. minutu samo da ne počne, jer mnogo bolje igre pokazuje kad uđe sa klupe.