Huverova brana
Profimedia
Huverova brana

Profimedia

Huverova brana, Foto: Profimedia

Britanac Aron Hjuz (28) posetio je sa prijateljima Las Vegas. Posle poveće doze alkohola otišli su da vide čuvenu Huverovu branu, a tamo je pijanom Hjuzu na pamet pala "genijalna ideja".

On je, naime, skočio sa Huverove brane i preplivao reku Kolorado. Kada je isplivao iz reke dočekala ga je policija, koja mu je odmah stavila lisice na ruke. Izvukao se sa kaznom od 250 funti.

Brana s koje je skočio visoka je 221 metar, a on je skočio s niže strane na kojoj se nalazi akumulaciono jezero.

Hjuz je imao sreće po milion osnova, a jedan je i taj da je u tom trenutku radila samo jedna od deset turbina elektrane, pa je uspeo lako da se iskobelja da ba turbina ne uvuče i samelje.

- U Las Vegas ideš da bi se zabavio, zar ne? Stajali smo na brani kada sam pomislio: "Je*eš ga, uradiću to!" Pogledao sam nadole i pomislio da mogu da uspem. Okrenuo sam se prema prijateljima i rekao "odoh", a oni su me podržali urlanjem. Pogled sa brane je, inače, stravičan - rekao je Hjuz za "Dejli post".

Da je u pitanju bio sumanut poduhvat, svedoči i to što je u proteklih deset godina kod Huverove brane poginulo 275 ljudi.

Nakon što se našao u reci, Britanac je zaplivao i ubrzo se našao na obali.

- Trebalo mi je oko pola sata da doplivam do obale, pošto me je voda vukla ka brani. Nisam imao pojma koliko je ljudi ovde poginulo. Sve sam to uradio obučen u trenerku i s patikama na nogama. Kada sam isplivao, na obali me je dočekala policija. Jedan od policajaca mi je viknuo: "Hej, momče, dovlači gu*icu ovamo!" Čim sam im prišao, uhapsili su me. Odveli su me u svoju kancelariju na brani. Jedan od njih je bio se*onja, ali su ostali bili OK. Bili su u fazonu "ovo niko nije uspeo da uradi", pa sam na kraju dobio kaznu i pustili su me - ispričao je Hjuz.

Kako je ispričao, prijatelji ga sada smatraju legendom.

- Mama, doduše, misli da sam idiot, ali smiriće se. Tata se samo smejao kada je čuo šta sam uradio. Rekao mi je: "Bravo, sine!" - dodaje Hjuz.

Ipak, pošto niko nije video trenutak kada je skočio, pa niti snimio, Hjuzov poduhvat se neće naći u "Ginisovoj knjizi rekorda".

- Kontaktirali su me iz "Ginisove knjige rekorda". Ali da bih ušao u tu knjigu, neophodno je da njihov zvaničnik vidi skok. Naravno, rekao sam im da mi ne pada na pamet da ponovim tu ludost - zaključio je ovaj ludi Britanac kojem ovo, inače, nije prvi put da je stavio glavu u torbu.

Kako je rekao, celog života je radio lude stvari, ali nikada ovako nenormalne.

Komentari (1)

nedjo

13.09.2017 16:16

rodila idiota