Nole povremeno  priušti sebi picu  i puding
Marko Metlaš
„Novakova ishrana nije dosadna“: Erik Božić

facebook

„Novakova ishrana nije dosadna“: Erik Božić, Foto: facebook

Verovatno ni sada ne bismo znali da tu „tajnu“ nisu otkrili Slovenci. Iz Kopra je stigla vest da je Erik Božić novi glavni šef u „Ekviti“, Novakovom restoranu u Monte Karlu. Ipak, ono što je zanimljivije je da je Božić spremao Noletu obruke tokom turnira u Vimbldonu.
Vezu između Đokovića i Božića uspostavila je Tanja Mar, jedan od vodećih stručnjaka u oblasti nutricionizma, poznata po restoranima u Londonu.

- Tanja me je preporučila, pošto sam radio kod nje u restoranu. Napravio sam predloge menija, poslao sam Novakovom timu, a onda je stigao poziv putem „Skajpa“. Nole me je lično pozvao. Nismo imali problem da komuniciramo, pošto dobro znam srpski. Ipak mi je majka poreklom iz Srbije - počeo je priču Božić.

- Kako izgleda saradnja sa Đokovićem?

- Novak je jednostavan čovek. Drži se striktno principa. Moji meniji kao da su pravljeni po njegovom ukusu. Sećam se da sam pred početak Vimbldona ušao u njegov tim. Bio sam u kući blizu one u kojoj je on odseo i 16 dana zaredom sam mu pripremao obroke.

Nole povremeno  priušti sebi picu  i puding

Marko Metlaš

Nole povremeno priušti sebi picu i puding, Foto: Marko Metlaš

- Koliko je Novak probirljiv kada je reč o hrani?

- Njegova ishrana nije klasična dijeta. Novak jede sve. Jedino što nikada ne konzumira gluten. Da bi svima bilo jasno, Đokovićeva ishrana se najviše bazira na povrću, ali daleko od toga da ne pojede i picu ili sir ili puding. Da, to je ishrana koja je osmišljena za sportiste, ali nije dosadna. To nikako.

- Kako ste se odlučili da počnete da radite u Đokovićevom restoranu „Ekvita“?

- Nisam nikada želeo da budem lični kuvar, ali zbog Novaka sam napravio izuzetak. Moja filozofija je da želim da utičem na svest ljudi u vezi sa zdravim načinom ishrane. Uvek sam zbog toga preferirao rad u restoranima. Ipak, i tada nisam želeo da radim bilo gde. Uvek sam želeo da budem deo tima koji za pripremanje hrane koristi samo domaće proizvode. To je nešto što se poklapa sa idejom koju Đoković forsira i u svom restoranu u Monte Karlu - zaključio je Božić.

Novak na jučerašnjem treningu na „25. maju”

Marko Metlaš

Novak na jučerašnjem treningu na „25. maju”, Foto: Marko Metlaš

 

Sparing sa Butulijom

Novak Đoković je juče odradio sparing meč na terenima SC „Novak“ na Dorćolu. Partner mu je bio 17-godišnji Boris Butulija, sin čuvenog rukometaša Igora. Borisovo ime se već nalazi na ATP listi jer je zaradio prva dva boda. Trening je trajao nešto više od sata, a Novak je sve vreme bio opušten i nasmejan. Izgleda da povreda lakta polako postaje prošlost i da će Đoković sigurno biti spreman za izazove na turniru iz serije 1.000 u Šangaju, koji počinje 9. oktobra.

 

Filozof u svetu hrane

Erikova životna priča podseća na scenario holivudskog filma. Njegov brat je želeo da bude hokejaš i zbog toga se porodica često selila. Poziv kuvara mu nije bio oduvek interesatan, već se opredelio za studije prava, a kasnije je upisao i filozofski fakultet. Ubrzo je sve batalio i počeo da se interesuje za ekologiju. Logična je bila tranzicija u svet kulinarstva i njegov put u svet profesionalnih kuvara koji se bave pripremanjem zdrave hrane se nametnuo kao logičan korak.

Komentari (13)

Cesa

30.09.2016 20:53

Otkad anoreksicna zena vodi njegovu ishranu Novak je izgubio zar kojim je palio

Koka

30.09.2016 21:06

Lose ga hrani zadnjih meseci je u totalnom autu,a jedan od razloga je i neadekvatna hrana

verica

30.09.2016 21:33

kakve su ovo bezveze ljudi,pogotovo onaj ko ga hrani,a narod nema za leba. da plati porezu novak a ne da grli drvo i da gladan narod nervira

Deki

30.09.2016 22:42

@verica - Jao kakva si ti primitivka

DRAGANA

30.09.2016 22:46

@verica - Bezveze si ti,zašto bi plaćao Srbiji porez objasni?A ti uradi nešto sa svojim malim životom umesto što se nerviraš zbog tuđeg uspeha možda te prođe glad.Iz ove perspektive slažem se sa Lepom Brenom na ovim portalima komentare kače samo budaletine.

zix

30.09.2016 23:21

@verica - Najbolje da tebi pošalje neki evrić da se lepo upišeš u školu i da naučiš da govoriš i da pišeš. Onda da zaradiš neki dinar i da platiš ''porezu''.

milica

01.10.2016 00:12

@verica - DRAGANA TI I BRENA POLUSVET KAZETE DA NA OVOM PORTALU SAMO BUDALETINE KACE KOMENTARE ,S OBZIROM DA SI I TI OKACILA I TI SPADAS MEDJU TE BUDALETINE I TO NAJVECA SI

jeca

01.10.2016 08:41

@verica - @verica@milica Obe ste neviđeni ološ.Zavidne i ljubomorne ženetine na tuđi uspeh,ne ljudi.Pa vi da ste na njegovom mestu,što nikada nećete biti jer se hranite samo mržnjom,ne bi se osvrnule za Srbijom i njenim građanima a kamoli pomogli kao što je Nole pomagao x puta do sada.A zašto-pa zato što ste samožive i zle.(Pri tom i nepismene).

DRAGANA

01.10.2016 09:30

@verica - @MILICA-draga,rizikujući da budem najveća budaletina kako si me nazvala morala sam odgovoriti na prizeman i maliciozni komentar dotične Verice.Nikada neću razumeti zavist na uspeh ljudi koji su se u životu ostvarili bilo da je u pitanju Nole,bilo Lepa Brena...Izuzetno mi je drago što je mom sinu uzor upravo Nole,a ne Veljko,Gastoz i sl.I dalje tvrdim da ne treba da mrzite nekoga ko to ne zaslužuje,nego da se pozabavite sa svojim životima.I nema potrebe za vikom.Pozz od "najveće budaletine".

Papričica

01.10.2016 10:17

@verica - @verica....reče Ti i okači komentar

bravo Nole

30.09.2016 22:15

veliki Srbinu, a kako je tvojoj Majci kada to izgovaras, zna najbolje. Ozenio se u CG, htani te Slovenac i .....nece mi ni ovo objaviti, zato cutim

jeca

30.09.2016 22:40

@bravo Nole - Od tebe veći bar stotinu puta.

Teodora

30.09.2016 22:39

Kako ga dobro hrani u poslednje vreme, tako dobro ovaj platonski Srbin patriota iz Monte Karla i igra. Mi se bavimo Đokovićem, a on je pored ovakvih majstora i "stručnjaka" kulinara - kuvara i svoje žene digao ruke od sebe. Mi se brinemo za Đokovića a on može da kupi Srbiju sa sve ubogim, glupim narodom i vučićem.