Kokosovo ulje u čvrstom stanju
Profimedia
Kokosovo ulje u čvrstom stanju

Profimedia

Kokosovo ulje u čvrstom stanju, Foto: Profimedia

Radi se o kokosovom ulju koje stručnjaci nazivaju i superhranom.

Za razliku od klasičnog jestivog ulja, kokosovo povećava potrošnju energije u telu, a time i brže otapanje suvišnih kilograma.

Ipak, važno je u organizam unositi i ostale prehrambene namirnice koje podstiču ubrzavanje metabolizma - da bi rezultati bili brzo vidljivi, piše sajt 24 sata hr.

Kokosovo ulje posebno je dobro za otapanje sala na stomaku.

Dovoljno je da svaki dan pojedete dve velike kašike. Prema istraživanju, žene koje su 12 nedelja svaki dan uzimale kokosovo ulje, znatno su smanjile opseg struka.

Ovo su još nele blagodeti kokosovog ulja:

- Čini da izgledate mladoliko jer zateže kožu i daje joj sjaj

- Uništava Kandidu, gljivicu koja ume da napravi haos u organizmu

- Smanjuje rizik od srčanih oboljenja

- Deluje antibakterijski

Komentari (6)

Biljana

25.01.2017 13:17

I povecava LOS holesterol

Tesa

25.01.2017 13:48

@Biljana - Holesterol je mast iskljucivo zivotinjskog porekla, a kokos je biljka. Tako da moze da poveca vrednost holesterola u krvi jer ga je otopio iz sala covekog u telu. A i to je kratkotrajno jer se posle metabolise.

Marko

25.01.2017 21:55

@Biljana - i ja sam nasao na par sajtova, da osobe sa povisenim hl ne uzimaju kokosovo ulje

IVAN

25.01.2017 16:47

Kako da skinem masnocu u krvi 9% znali ko???

ljilja

26.01.2017 04:03

@IVAN - Ja znam i 100% skida holesterol. Navece uzmi casu mljeka sa masnocom do 0,7%, ja sam koristila 0,3%. Izcjedi 1 limun i pomjwsaj s mlijekom. Ostavi u frizider ili ako ti je kuca hladna pokri necim ne prenoci. Ujutro na gladan stomak pomjesa i popi. Jedin 1,5 do 2 sata kasnije. Svako jutro obavezno ovo pij i provjeri nakon 1,5 do 2 mjeseca nalaz te ces se uvjeriti da recept radi. Naravno izbjegavaj hranu koja dize masnocu ili bar smanji. Ja ovo pijem i kad mi je dobar nalaz svaki drugi dan.

Marko

26.01.2017 15:47

Za holesterol je najbezbolnije efikasno sredstvo mleveni lan. Svako jutro narednih 10 dana dve velike supene kašike na vrh mlevenog lana stave se u 2dcl obranog jogurta ili kefira, izmeša i pojede. Doručkovati posle sat vremena nešto lagano. Izbegavati crveno meso i masnoće životinjskog porekla. Naredni mesec ponoviti smesu sa lanom. Ima ga u prodavnicama zdrave hrane i u većim samoposlugama. Garantovano deluje.