Nebojša Glogovac
Miloš Cvetkovic arhivska fotogra
Nebojša Glogovac

Miloš Cvetkovic arhivska fotogra

Nebojša Glogovac, Foto: Miloš Cvetkovic arhivska fotografija

Dane pred smrt, Glogovac je proveo uz porodicu obavljajući svakodnevne aktivnosti kao da nema dijagnozu teške bolesti.

Na njegovom licu niko nije mogao da primeti da ga to razara.

- Nebojša je poslednje dane proveo potpuno normalno, štaviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije niko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, u njegovom pokretu i blagom osmehu to se nije dalo primetiti. Nakon što se vratio sa lečenja iz Nemačke bio je uveren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu - kaže Nebojšin prijatelj.

Poslednje dane provodio je na Dorćolu, gde je i živeo sa ženom i ćerkom. Svakodnevno je šetao sa ćerkicom Sunčicom i ugađao joj.

Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg mora da se bori.

- Svakoga dana i večeri šetao je sa njom starim delom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kafu sa prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smejao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj reči. Ako je tražila pažnju sve je ostavljao i odlazio da sa njom šeta, igra se u parku ili sedi na podu. Bila je centar njegovog sveta - kažu komšije preminulog glumca.

Glogovac je otac i već odraslih sinova Miloša (17) i Gavrila (20), iz prvog braka sa Minom Glogovac.

Kažu da je znao da odluta mislima dok pije jutarnju kafu ali rečima svoje strahove nije iskazivao. Išao je u prodavnicu, odlazio i dolazio iz stana, kao i mesecima pre toga. Svoju bol nosio je dostojanstveno, tako je i otišao.