Ova kombinacija lešnika i čokolade će vas uduševiti
Sastojci
Za testo:
12 belanaca
300 grama šećera
tri kašike prezli
300 grama pečenih mlevenih lešnika
jedna kesica praška za pecivo
dve kašike brašna
Za I fil:
šest žumanaca
12 kašika šećera
četiri kašuke gustina
250 grama margarina
100 grama bele čokolade
Za II fil:
šest žumanaca
100 grama šećera u prahu
100 grama crne čokolade
250 grama margarina
I još:
tri kesice šlaga
Priprema
Priprema testa: Umutiti čvrst sneg od belanaca. Dodati šećer i ostale sastojke i sve izmešati. Smesu izručiti u nauljen i pobrašnjen kalup za tortu. Staviti u pećnicu zagrejanu na 180 stepeni i ispeći. Ohladiti koru i podeliti na tri dela.
Priprema I fila: Na pari skuvati umućena žumanca, šećer, mleko i gustin. Ohladiti i pomešati sa margarinom i krupno rendanom belom čokoladom.
Priprema II fila: Penasto umutiti margarin. Dodati šećer, jedno po jedno žumance i rastopljenu čokoladu. Kore filovati prvim pa drugim filom. Na kraju celu tortu premazati umućenim šlagom.