Žena Devojka Debeljuca Dijeta
Shutterstock
Žena Devojka Debeljuca Dijeta

Shutterstock

Dijeta, Foto: Shutterstock

Ako ste pokušali da izgubite koji kilogram, onda sigurno znate da postoje određene namirnice koje vam neće pomoći.

Pritom mislimo na namirnice koje jedete za doručak.

Isto tako, neke naizgled zdrave jutarnje opcije mogu vam biti prepreka na putu ka savršenoj liniji.

Hrana sa viškom šećera, soli ili zasićenih masti, nakon nekoliko sati, ostaviće vas nadutim i umornim, povećavajući mogućnost da ćete uneti više kalorija u popodnevnim i večernjim satima.

Ovo su četiri vrste doručka koje treba da izbegavate ako želite da se "dovedete u red":

1. Žitarice

Mnoge od njih sadrže puno šećera, koji donosi kalorije, a ne prehrambene prednosti. Šećerne žitarice mogu dovesti do pomeranja šećera u krvi, a budući da im nedostaju bitni proteini i vlakna, osetićete glad već koji sat posle. Ako ujutro jedete žitarice, uzmite one koje sadrže 10 grama šećera ili manje, i odlučite se za cele žitarice, koje će vas duže držati sitim.

2. Energetske čokoladice

Ljudi automatski pretpostavljaju da su zdrave, ali neretko imaju iste sastojke poput kolačića, ako ne i više šećera. Pažljivo pročitajte nalepnice i odaberite one sa 8 grama šećera ili manje.

3. Suhomesnati proizvodi

Pazite na prerađeno meso, kao što su slanina i kobasica. Stručnjaci kažu da su snabdeveni natrijumom i zasićenim mastima. Ali, budući da vam belančevine pomažu da duže ostanete siti, najbolje ih je jesti ujutro. Samo pazite da ih dobijete iz zdravog izvora.

4. Sok od pomorandže

Kupovni sokovi najčešće su puni šećera i aditiva. Iako će vam sok od pomorandže ujutro dati energiju, ona će brzo i nestati. Bolje je da popijete čašu sveže isceđenog soka od pomorandže ili da pojedete pravu voćku.