U pritvoru: Miljan Ranković (23)
Emil Čonkić
U pritvoru: Miljan Ranković (23)
U pritvoru: Miljan Ranković (23), Foto: Emil Čonkić

Njihove komšije još ne mogu da dođu sebi nakon ovog svirepog zločina i još u šoku objašnjavaju da je na dan ubistva Miroslave Miljan napravio žurku i naručio prostitutke!
Kako saznajemo, dok su ga ispitivali o smrti babe, Miljan je navodno priznao i da je prethodno otrovao oca sipajući mu otrov u kafu. On nije želeo da priča o motivu, ali komšije navode da je on posle smrti oca i bake trebalo da nasledi porodično imanje.

Požarom hteo da  prikrije zločin
Požarom hteo da prikrije zločin, Foto: Emil Čonkić

 

Nađena krv na majici

Kako “Alo!” saznaje, policija je u kući porodice Ranković pronašla majicu koju je Miljan nosio dok je nožem ubadao babu. Na majici je pronađena i krv, pa je poslata na veštačenje. U policiju je priveden i njegov drug iz sela koji je bio u kući na dan požara. - On je prošao poligrafsko testiranje. Rekao je da je u nedelju do jedan sat iza ponoći bio s Miljanom, ali da ne zna ništa o svirepom zločinu - objašnjava naš sagovornik.

- Kobnog dana, pokojni Zoran je celi dan radio. Čekao je Miljana da zajedno popiju kafu. Sin mu je i skuvao. Čim ju je popio, onesvestio se i lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Pokojna Miroslava nije dala da njegovo telo ide na obdukciju. Bilo nam je čudno kako je imao srčanu udar, a na licu se to ništa nije videlo. Zoran je bio beo kao s lične karte - počinje priču jedan od rođaka.
S druge strane, kada je Miljan sahranjivao Zorana, kukao je na groblju i grlio sanduk ne dajući da mu oca spuste u raku.


- Ni pomislili nismo da on može da ubije nekoga. Međutim, kada je Miljan uspeo tako da inscenira babinu smrt, više ništa nije nemoguće. Ljudi, verujte, on je skroz go u nedelju oko tri sata ujutru jurcao po selu i tražio pomoć. Kukao je na sav glas da mu spasemo babu iz požara. Još mi odzvanjaju njegove reči: “Baku mi, molim vas, spasite. Šta će mi život bez nje.” U jednom trenutku, upao je u plamen da bi došao do nje. U šoku smo nakon što nam je rečeno da ju je upravo on izbo i zapalio!

Komšije  u šoku
Komšije u šoku, Foto: Emil Čonkić

Dan nakon njene smrti bio je utučen. Otišao je u policiju i tamo su ga i zadržali - dodaje jedan od rođaka i navodi da se istog dana kad je stradala Mirjana iz kuće čula muzika. Miljan je navodno pozvao druga i naručio prostitutke iz Mladenovca! Komšije dodaju i da Miljan ima problem s drogom i da ga je u policiju odvezla majka, koja živi u Beču nakon razvoda s njegovim ocem. U jednom trenutku, on je u policiji pitao majku šta da kaže, a ona mu je kratko odgovorila da priča “sve što zna”. Da li je zaista odgovoran i za smrt oca, znaće se nakon ekshumacije, koja je već naložena.

Rođaci juče na Zoranovom grobu
Rođaci juče na Zoranovom grobu, Foto: Emil Čonkić

 

Mrtvu ženu iznosili u kesama

Komšije i rođaci nastradale Miroslave Ranković (69) trudili su se svim silama da ugase požar u kući, ali nisu uspeli do dolaska vatrogasaca.

- Nakon gašenja vatrene stihije, lekari Hitne pomoći su samo rekli da je baka mrtva. Kako je izgorela u potpunosti, delove njenog tela iznosili su u kesama. Taj prizor nikada neću zaboraviti. Miljana su odveli na previjanje. Kada je došao u dvorište, bile su mu zavijene i ruka i noga - priča jedan od rođaka.