Davljenje Utapanje
Profimedia
Davljenje Utapanje

Profimedia

Davljenje Utapanje, Foto: Profimedia

Dečak se utopio u subotu uveče u Postirama na ostrvu Brač pod zasad nerazjašnjenim okolnostima.

Strašna nesreća dogodila se oko 19.30, u uvali Mala Lozna, koja je u to vreme bila prepuna kupača. Luka, koji je navodno trenirao vaterpolo, krenuo je da roni. Posle izvesnog vremena, nekoliko turista koji su se našli u moru, primetili su telo dečaka kako pluta. Brzo su doplivali do njega i izvukli ga na obalu i pokušali da ga reanimiraju. Odmah je pozvana Hitna pomoć čiji su lekari nastavili sa oživljavanjem, ali je već bilo prekasno.

- Poslednja uvala u malom mestu Postire u subotu je bila prepuna, a vreme je bilo idealno - pričaju očevici za “Novosti”. - Talasa uopšte nije bilo i uslovi za boravak u moru su bili idealni. U jednom trenutku, neko od kupača je primetio beživotno telo kako pluta. Nije se nalazilo daleko od obale i brzo su stigli do njega. Sve su pokušali, kao i lekari, ali nažalost nisu uspeli da spasu dečaka.

Sama uvala, inače je ograđena mrežom kako bi se izbeglo da plivači nastradaju od glisera, a u uvali ima nekoliko kafića kao i mali ronilački centar.

Šta se, međutim tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdiće istraga. Policija je odmah došla na mesto nesreće i prema prvim izveštajima, “nema elemenata koji bi ukazivali na krivično delo”, tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja. Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svest tokom ronjenja. O svemu je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija.

Kako “Novosti” saznaju, porodica malog Luke letovala je u Splitskoj, mestu koje je nekoliko kilometara udaljeno od mesta gde se dečak utopio. Oni su od subote uveče u šoku i ne mogu da veruju da su izgubili dete.