Nenad Popović
Promo
Nenad Popović

Promo

Nenad Popović, Foto: Promo

Nenad Popović, novi ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije, neposredno pre nego što je otišao na specijalnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj je predložen za ministra prisustvovao je vidovdanskoj liturgiji u ruskoj crkvi na Tašmajdanu.

Popović, koji je poznat kao veliki rusofil i koji je počasni predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva i član Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, kako saznajemo od njegovih bliskih saradnika, rusku crkvu u Beogradu izuzetno često posećuje, naročito kada su veliki praznici, te vidovdansku liturgiju ni po koju cenu nije želeo da propusti, bez obzira na to što se održavala neposredno pred početak sednice na kojoj je predložen za člana Vlade.

- Tako da nije on juče otišao u crkvu na liturgiju i da pali sveće zbog sreće pred sednicu, svakako bi išao, ali veoma mu je drago što se poklopilo da liturgija bude baš na taj dan i pred njegov odlazak u Skupštinu. On je inače veliki vernik i često i koliko god može pomaže crkve, ali ne voli da se to zna i zato nikada o tome ne priča - kažu nam u kabinetu Nenada Popovića.

A i sam Popović, koji je osinivač Srpske narodne partije, koja zagovara tešnju saradnju, političku i naročito privrednu, sa Rusijom, priznao nam je da mu i sama činjenica da je na praznik srpske sudbine, dan srpskih pobeda i poraza, odnosno na jedan od najdramatičnijih datuma u našoj istoriji, predstavljen kao član Vlade mnogo znači.

- To što sam na najveći srpski praznik predložen za ministra meni lično znači mnogo. Divan je osećaj na ovakav praznik biti predložen za člana Vlade Republike Srbije, stvarno je velika čast. Očekujem dobru saradnju sa budućom premijerkom Anom Brnabić - rekao je Popović za „Alo!“.

Nenad Popović je, podsećanja radi, u sredu tokom „vidovdanskog ekspozea” nove mandatarke privukao veliku pažnju jer nije sedeo sa svojim kolegama ministrima, već malo sa strane, međutim, kako smo saznali, to njemu nije predstavljalo problem i osećao se veoma prijatno.

Komentari (8)

peralozac

30.06.2017 06:07

A po mišljenje u rusku ambasadu.

Ugura se i ovaj

30.06.2017 06:46

na državnu kasu!

Xxx

30.06.2017 08:14

Covek je iskreni patriota, vernik, obrazovan, uspesan... I mi takvog pljujemo! Pa kakav smo mi narod????

Aloha

30.06.2017 10:25

Evo ga ovaj vaskrsao iz Kostunicine vlade do tajkuna preko ruskih krminalaca i veza

Bože ima li

30.06.2017 10:26

te gde? I ovaj ce krv da nam sisa!

Marko

30.06.2017 10:44

Koliko se sećamo, Popović je upropastio Minel, veliku i perspektivnu firmu, i našu najveću fabriku transformatora. Ripanj je posle njega tuga...

crna trojka

30.06.2017 11:44

Klasican ruski agent, izdajnik. Otvoreno radi protiv Srbije.

Pera Detlic

30.06.2017 12:32

Od mene blagoslov ne bi dobio,gresan i los covek.