Ante Gotovina  bio je optužen  za zločine  u „Oluji“
AP
Ante Gotovina  bio je optužen  za zločine  u „Oluji“

AP

Ante Gotovina , Foto: AP

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i njegov HDZ spremili su tajni plan, a to je da nagovori ključnog čoveka rata devedesetih, koji je zaslužan za proterivanje više od 200.000 Srba iz Krajine i ubijanje nekoliko hiljada civila, generala Antu Gotovinu, da bude njihov kandidat za predsednika Hrvatske na izborima 2019. godine.

Andrej Plenković

Tanjug

Andrej Plenković, Foto: Tanjug

- Plenković se nada da će uspeti da nagovori generala Gotovinu da se kandiduje na izborima i tako zakorači u visoku politiku. Jer,

Snimaju film o „heroju Anti”

Hrvatski reditelj Antun Vrdoljak počeo je da snima film „General” o Anti Gotovini. Kasting za hrvatsku podelu u filmu je obavljen bez problema, ali zapelo je kod izbora glumaca za srpske vojnike. Glavna uloga poverena je Goranu Višnjiću, a jednog od pripadnika hrvatske vojske glumi i Mustafa Nadarević.

vojnički rečeno, i danas se naša zemlja nalazi pred velikim olujama, na sreću ne više vojnim, no, naša zemlja je duboko ideološki podeljena, više nego ikada pre, a uz to se nalazi u izrazitoj privrednoj krizi. Pritom je afera „Agrokor“ i dalje velika nepoznanica u smislu kakve sve još štete može prouzrokovati hrvatskim građanima - pišu između ostalog hrvatski mediji.

Komentarišući mogućnost da zločinac i haški optuženik Gotovina bude kandidat za predsednika Hrvatske, Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, za „Alo!“ kaže da mu se to čini kao sasvim realno, ali i da bi to bilo neprihvatljivo za Srbe.

Miodrag Linta

Nenad Đorđević

Miodrag Linta, Foto: Nenad Đorđević

- Gotovina je simbol tragedije srpskog naroda u Hrvatskoj, on je ključni čovek zločinačke akcije „Oluja“. On je simbol režima koji je vodio ratnu politiku devedesetih godina i njegovo oslobađanje u Haškom tribunalu poslalo je jasnu poruku zapadnih sila da je režim Franje Tuđmana radio ispravne stvari, da je vodio oslobodilački rat, a da su Srbi zločinci i agresori. Ne bi me uopšte iznenadilo da on bude predsedsednički kandidat niti da pobedi na izborima, jer te vrednosti koje zastupa Gotovina nažalost zastupa i najveći deo političke, intelektualne i verske elite u Hrvatskoj - kaže Linta.

Hrvati slave u Kninu

Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice „Oluje” u Hrvatskoj saopštio je da su sve pripreme završene i da će ta dva dana u Kninu biti obeležena na svečan i dostojanstven način. U Knin se, kao i svih prethdnih godina, očekuje dolazak nekoliko desetina hiljada građana iz svih delova Hrvatske, rekao je Tomislav Ivić, državni sekretar u hrvatskom ministarstvu odbrane. On je pozvao građane da dođu u Knin i daju svoj doprinos u obeležavanju „jednog od najznačajnijih dana u novijoj hrvatskoj istoriji“.

 

 

Komentari (1)

Zaradi

04.08.2017 06:09

Ponovo se rato I prizivaju