Bebi se jasno vidi bela tačka na zenici
Screenshot Pinterest
Bebi se jasno vidi bela tačka na zenici

Screenshot Pinterest

Bebi se jasno vidi bela tačka na zenici, Foto: Screenshot Pinterest

Oven Skrivens iz Velike Britanije spasao je život svom sinu zahvaljujući mobilnom telefonu. On je posle fotografisanja tada 14-mesečnog Džeksona, primetio nešto čudno - na jednom oku deteta video je belu mrlju. Drugo oko je imalo normalni crvenkasti odsjaj iako je fotografisao sa blicom.

Oven i supruga Emili potom su na internetu počeli da ispituju o čemu bi moglo da se radi i otkrili su da bi njihov sin mogao da ima opasan oblik raka. Pojurili su kod doktora i ispostavilo se da Džekson ima retinoblastom, redak oblik raka koji se pojavljuje na retini oka.

- Nakon pregleda sam krenuo da pregledavam stare fotografije i tačno se videlo da su promene na oku počele da se pojavljuju u drugoj polovini novembra - ispričao je Oven.

Mali Džekson je primio u decembru prvu turu hemoterapije i tumor se već smanjio na trećinu početne veličine. Iako se tumor nikada neće potpuno povući, doktori se nadaju da će to ostati mala, benigna masa koju će moći da nadziru tokom Džeksonovog života.

Mališa u budućnosti ne bi trebalo da ima ni neke posebne probleme s vidom, tumor će verovatno imati samo mali uticaj na periferni vid...

Komentari (2)

nedjo

15.03.2017 22:24

kod nas bi roditelju rekli da je lud ili da se drogira

Kisica

16.03.2017 08:59

Videla sam na očnoj klinici sličan slucaj. Sreća što je mama bila uporna, jer joj je pedijatar rekao da je dokona pa samo gleda u dete. Na žalost mali je izgubio oko, ali je ostao živ. Pozdrav Marku i njegovoj hrabroj mami!