Munja - usporeni snimak
Screenshot YouTube
Stari polovni Zarđali bicikl brzinac

Shutterstock

Grom ga udario po povratku sa groblja, dok je vozio bicikl, Foto: Shutterstock

Sabahudina Šahovića (62) iz Varaždina, kojeg je u petak pogodila munja tokom snažnog nevremena, u subotu su s intenzivnog odeljenja varaždinske bolnice prebacili na hirurgiju.

Lekari su mu rekli da je pravo čudo da je uopšte ostao živ, jer to prežive retki. Iako mu je rođendan već u ovaj ponedeljak, možda će ga zbog sreće u budućnosti slaviti nekoliko dana ranije.

Naime, u vreme udara Sabahudin se vraćao biciklom s groblja u Bartolovcu, nedaleko od Varaždina.

- Bliži se praznik svetog Petra, pa sam pre te gužve odlučio da posetim grob pokojne supruge da zapalim sveću - priča Sabahudin za 24sata. Kad je krenuo, vreme je, kaže, bilo stabilno, sparno i vruće. Brzo je odradio sve na groblju i vraćao se kući.

- Puno toga se ne sećam. Znam da se po povratku s groblja vreme počelo nešto da se muti i da je kiša počela da pada. Onda sam osetio da me je nešto pogodilo i doživeo sam totalno zamračenje. Neko je očito video da sam pao s bicikla i izgubio svest pa je pozvao Hitnu. Probudio sam se u bolnici i tu su mi lekari ispričali što se dogodilo - rekao je Sabahudin, kojem je udar munje povredio vrat, prsa i ruke. Glava mu je puna modrica.

Bio je to, kaže, delić sekunde. Sabahudin misli da je munja udarila u bicikl ili pored jer ne veruje da bi ostao živ da ga je direktno pogodila. Lekari su ga pitali što je imao na nogama, a on je ispričao da je imao mokasine.

- Imale su gumeni đon i to me, kažu lekari, najverovatnije spaslo. Da su bile kožne, verojatno ne bi preživeo. Bole me sve kosti i zglobovi, ali lekari me uveravaju da to nema veze s munjom. Rekli su mi da moram strogo da mirujem, ne dozvoljavaju mi ni malo da prođetam - kaže Sabahudin.

Komentari (1)

goca gocic

25.06.2017 13:24

Sabahudin Sahovic-paljenje sveca-Sveti Petar...? Malo nelogicno,ali...Neka je covek ziv i zdrav.