Tragedija na mostu između Sente i Čoke
Alo!
Tragedija na mostu između Sente i Čoke

Alo!

Tragedija na mostu između Sente i Čoke, Foto: Alo!

U ulici Nađmeljkuti Janoša broj 55 otac Endre, majka Melinda i stariji brat Atila (22), koji je oboleo od autizma, u društvu rođaka, prijatelja i komšija očekuju da im jave da su pronašli telo.

- Ovo joj je bio treći izlazak u grad. Nije pušila, niti pila, jer se grozila alkoholičara - govori otac Endre.
Majka Melinda, gušeći se u suzama, kaže da se Barbara u 20 sati vratila iz Srednje ekonomsko-trgovačke škole, u kojoj je pohađala prvi razred.

- Večerala je i rekla da treba da se u 21 sat nađe sa društvom na autobuskoj stanici i da idu na rođendan kod drugarice u piceriju „Jail“ u gradu. Uvek se redovno javljala preko mobilnog telefona iz škole, grada ili kada je išla kod bake i kretala kući. Prilikom prošlog izlaska sa društvom rekli smo joj da se vrati do ponoći, a ona je kod kuće bila pola sata ranije - kaže ona, a otac Endre dodaje da je bila veoma pažljiva i disciplinovana.

Ne odustaju od potrage: Spasilački tim

promo

Ne odustaju od potrage: Spasilački tim , Foto: promo

- Tog kobnog petka izašla je sa društvom u kome je bila i prijateljica čiji se rođak Balaž mojoj Barbari sviđao. Pohađao je drugi razred iste škole. U 22 sata rekao je majci da ih je Barbara ostavila i otišla. Oko 22 i 15 sati došla je policija i pitala nas gde nam je ćerka. Odgovorila sam da je otišla sa društvom, a tada su nam rekli da se nešto desilo i da im damo njenu fotografiju. Suprug je otišao sa njima u policiju, a u međuvremenu sam zvala ćerku na njen telefon, ali je bila nedostupna - skrhana od bola, govori kroz suze majka Melinda.

Neutešni roditelji:  Endre i Melinda

promo

Neutešni roditelji: Endre i Melinda, Foto: promo

Ona dodaje da je u međuvremenu Balaž poslao poruku svojoj majci da se nalazi u policiji, jer su videli da je neko pao sa mosta u Tisu.
- U subotu u policiji su nam rekli da je Barbara htela nekoga da obiđe i da se okliznula i pala preko ograde, a da u cilju istrage ne mogu ništa više da nam kažu. Bila je u društvu, a koliko je njih bilo sa njom, to ne znamo tačno - govore oni, izražavajući mogućnost da ju je neko možda i gurnuo.

Barbarina baka Ilona Molnar Čikoš kroz plač kaže da se devojčica plašila i na tavan da ode.
- Molila je oca da joj skine nekakvu knjigu sa tavana, jer nije smela da se popne na merdevine, a kamoli da se preko ograde mosta spušta.

Mesto sa kojeg je devojčica pala

promo

Mesto sa kojeg je devojčica pala, Foto: promo

 

Spasioci: Naći ćemo Barbaru

Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente koji traga za telom devojčice, kaže da je mala verovatnoća da se telo pronađe pre pet do osam dana, kada bi trebalo da dođe do izranjanja, ako se telo negde ne zakači pod vodom. - Ove godine ovo je peta intervencija i u svim slučajevima pronašli smo tela. Koristimo i tehniku i znanje i siguran sam da ćemo pronaći telo devojčice. Pretražili smo obale od Sente do granice sa opštinom Ada, sonarom smo pretražili i dno reke oko mosta i nizvodno oko 100 metara, ali nismo mogli da ga pronađemo - kaže Baranji i navodi da članovi tog spasilačkog tima nemaju mogućnosti za zaron po ovakvom vremenu, jer je temperatura vode kod mosta oko četiri stepena, a nizvodno oko šest stepeni. Dubina vode kod stuba, na mestu na kome je devojčica pala, jeste oko šest metara, dok je na nekim mestima maksimalna dubina 22 metra, a visina mosta je oko 10 metara.

Komentari (5)

meda

28.11.2016 16:03

Velika tragedija, strasno! Da se detaljno ispitaju okolnosti pod kojima je dete stradalo.

neko

28.11.2016 16:15

Siroto dete.

vesna

28.11.2016 20:55

Siroto dete, nadam se da nije bilo neke namere od drustva sa kojim je izasla, a volela bih i da je sve samo mnogo blesava sala, ali.......

MM

28.11.2016 21:51

Više nigde niko nije siguran. Tuga...