Slavičina majka pokazuje gde je nasilnik bacio dete
Dejan Briza
Slavičina majka pokazuje gde je nasilnik bacio dete

Dejan Briza

Slavičina majka pokazuje gde je nasilnik bacio dete, Foto: Dejan Briza

Svađu su započele prije zbog dima u sobi gde se gaji beba. Besan zbog porodičnih nesuglasica Milomir je prvo nokautirao taštu, a zatim bacio dete na pod.

Devojčici staroj 15 dana od siline udarca naprsla je lobanja, jedno oko joj je delimično iskočilo, ima krvarenje u mozgu i teška oštećenja, a doživljava i napade slične epileptičnim.

Lekari se bore za život tek rođene Milice

Privatna arhiva

Lekari se bore za život tek rođene Milice, Foto: Privatna arhiva

Sve se odigralo 14. februara kada je Milomir slavio “babine” sa svojim i ženinim roditeljima. Tokom večere došlo je do koškanja između njegove majke Dragane i tašte Zorice.

Majka brani nasilnika

Slavicina majka Zorica kaže da je Milomirova majka pokušala da prikrije zločin.

- Molila me je da ne zovem policiju i kada su je pitali govorila je da je dete palo, ali ja nisam htela da ćutim i rekla sam istinu - istakla je Zorica.

- Meni je prija govorila da bebica ne može ovde da živi i da ima loše uslove, kao i da će se ugušiti od dima koji izlazi iz peći. Ja sam je nekako smirila i onda smo večerali. Međutim, ona je nakon toga počela da mi vređa ćerku, pa je i Milomir pobesneo: “Meni i Slavici (22) je kraj. Nećemo više živeti zajedno. Ja ću uzeti bebu”, urlao je on - opisuje Slavičina majka Zorica Vasić kroz suze.

Ona kaže da je njena ćerka pristala na raskid, pa je pokušavala da smiri Milomira govoreći mu da je nemoguće da odvede tako malu bebu i da mu socijalno neće dozvoliti.

- Moja ćerka mu je rekla: “Dobro, Mile, ti na svoju stranu, ja na svoju, ali dete ne ide nigde”. Tada sam se i ja uključila i govorila mu da beba ostaje sa nama, pa je ustao i nokautirao me. Odmah zatim njegov otac Kale ga je izveo napolje i tamo ga išamarao. Kada se Milomir vratio unutra, iščupao je bebicu iz ruku baba Ćube i bacio je na pod, gde su pločice. Moja ćerka je videvši to pala u nesvest, pa nisam znala kome pre da pomažem. Uzela sam Milicu u ruke i govorila joj: “Bebice, bebice, Milice, sine”, ali ništa nije reagovala. Tada se i Slavica osvestila i uzela je pa je beba udahnula - jedva izgovara Zorica.

Slavica i Milomir

Facebook

Slavica i Milomir, Foto: Facebook

Milomirovi roditelji odvezli su Slavicu, bebu i njenu majku u Ub u Dom zdravlja, a otac deteta je pobegao kod tetke. Zorica objašnjava da je nakon monstruoznog čina bio mrtav hladan.

- Ništa se nije potresao, samo je izašao napolje i pobegao kod tetke. Moja ćerka Milica zvala je policiju koja nas je saslušala dok su zbrinjavali bebu i ja sam im tamo rekla da ju je moj zet tresnuo o pod i da nije nesrećan slučaj. Njega su ubrzo našli i uhapsili, međutim, on je u policiji rekao da mu je beba ispala - opisuje Slavičina majka.

Cela porodica je u šoku i kućom se prolamaju samo jauci. Oni se boje da dete neće preživeti.

- Došao sam iz Beča da vidim unuku, a umesto krštenja, spremaću joj sahranu. Jaoj, da mi je samo tu on, pa ja bih mu lično presudio. Da je udario moju ćerku ili bilo koga odraslog, pa ajd, nego sićušno dete koje ništa nije skrivilo. Pokušao je da je ubije - priča Živan Vasić, Zoričin muž, kroz suze. On kaže da je njegova prija kriva za sve svađe i dodaje da je njegov zet živeo u njegovoj kući godinu dana sa njegovom ćerkom i da mu ništa nije falilo.

- Gledao sam ga kao sina i izdržavao sam ga. Moju ćerku nije ni oženio. Upoznali su se na Fejsbuku pre godinu dana i svi smo se lepo slagali i nikada nije bio nasilan - opisao je on.

Milomiru Stankoviću određen je pritvor od 30 dana.

Monstrum nije ni priznao dete

Kako objašnjava za “Alo!” Slavičina sestra Milica, koja je sa sestrom u Tiršovoj, Milomir nije ni priznao dete, a njegovi roditelji se nakon stravičnog događaja raspituju za unuče.

- On je monstrum. Svi bismo mu presudili da možemo. Njegovi roditelji se stalno javljaju, a i bili su u bolnici da pitaju za bebu, ali doktori kažu da je u kritičnom stanju i da joj se bore za život. Kažu da će imati velike posledice ako preživi. Njegov otac Kale mi je rekao: “Radite mi šta hoćete”. Čovek se oseća krivim, ali sam mu rekla da on ništa nije skrivio - kaže Milica Vasić.

 

 

Komentari (33)

UB

17.02.2017 07:53

Problem siromaštva romskih porodica i problem bogatih romskih porodica. Zato pojedini Romi u tom selu imaju velelepna zdanja. Zato neki bacaju dzakove para i svadbuju 3 dana. Romi imaju svoje predstavnike i treba da vode brigu jedni o drugima. Bogati da pomažu siromašne.

Zemljakinja

17.02.2017 08:07

Stankovici obrukaste selo naše. Nema tu života kada dodje tašta u tudju kucu. Neke tašte bih ja što reče Canak na bandere. Ovde je obrnuto. Došla prija. Prije Pambukovačke zatrovale selo, a nisu bolje ni one iz Novaka. Cerke im sa veštackim noktima i plastičnim nadogradnjama za volanom a decu zaključavaju i napuštaju kada im se svidi. Dižu ruku na muža, svekra, svekrvu itd. Divne domacice i majke za nepoželeti.

Majka

17.02.2017 08:08

Državo zastiti našu decu..ovo je tuga Bozija..

Tuga

17.02.2017 08:14

Nedužno dete stradalo. Stankovici nisu nasilnici, ali mislim da je i rakija udarila u glavu. Sve je ovo proizvod posrnulog morala. Pambukovica i Novaci imaju dosta toga neobjavljenog a opasnog po život. Snajke toliko agresivne da im niko ništa ne moze. Decu zlostavljaju i sa ognjišta izbacuju i zanemaruju stare. Cak i hleb zaključavaju.

PONY

17.02.2017 08:24

Mnogo je nakaza u Srbiji,Ovo je nesto ucestalo.Da li je ovolika nezapamecena agresija i pomracenost posledica iMaricevog i ostalih programa za sediranje sirotinje raje posle cijeg gledanja obeznanjeni glupaci napadaju i siluju majke,sestre,cerke i bivaju na ovakav nacin monstruozni? Pobudjuju kod takvih nagonska ponasanja i niko se ne uzbudjuje i ne reaguje jer to ne dotice vlast a obezbedjuje joj i puste ulice jer takvi sede prikovani i bulje i danonocno cekajucu tuce ,striptiz i orgije

Sonja

17.02.2017 15:08

@PONY - Maric, Pink, internet. Mehanizacija. U polja žene ne idu. Sve se mašinski obradjuje. Cak ni kokosku ni petla ispred kuce. Farme krava i bikova na vestackoj ishrani. Ovce nema. Snajke samo mobilne i nemoral.

SELO MOJE

17.02.2017 08:25

Posrnulo i upalo u nasilje porodično. Nase snajke nakon mesec dana udajom i ulaskom u kucu mladoženje biju, razbijaju, decu zlostavljaju i ostavljaju. Stare tuku i isteruju. Bilo je to nekada najvece selo u Ubskoj opštini. Selo vrednih domacina. Vrednih tkalja i domacica. Danas nema ni pasulja ni belog luka. Sve na pijac pa kupi. Zato mobilni, auta, frizreri, kafici pa za Koceljevo ili Ub,čak i za Valjevo ili Obrenovac. Nije briga mlade snaše nizasta. One su bog i batina.

Pambukovica

17.02.2017 08:37

Selo poznato po agresivnim svekrvama i taštama. U toj situaciji stradaju deca. Uda cerku i dodje u kucu prijatelja i maltretira celu porodicu. Dobiva preko veze visegodisnju soc.pomoc a sa tim novcem ide kod vračare u Bajevac ili Šabac. Deca se kupaju u plasticnim kofama. Za vračare ima para.

Požarevljanka

17.02.2017 21:39

@Pambukovica - Fin neki kraj.

gradjanka

17.02.2017 08:45

neke osobe nisu stvorene za roditelje... jadna beba no kriva no duzna... uzas...daj Boze da se samo mukica izvuce..

KUD DA IDEM

17.02.2017 08:45

Nasilje i nasilje to je slika Pambukovice, Novaka i jos nekih sela. Moral žena je takav da su ravan moralu ratnih koljača. Mnogi stari kažu gde da idem, bog mi nece dušu a u zemlju ne mogu živ. Onaj ko nema drugo dete da se skloni od nasilja on živi i umire u teškim mukama.

Babe babe

17.02.2017 08:50

Ako si udala cerku, šta ce ona kod tebe? Zašto nije sa svojim mužem i svekrvom? Ali pambukovčanko ti si uzrok ove nesrece. Ne priznajete vi ni svekrvu ni svekra. Vi ste gazdarice, vi ste zlo koje proizvodi zlo.

Cica

17.02.2017 09:19

Valjda je hteo da mu Pink da koji dinar i onom odvratnom emisijom potvrdi ocinstvo.

Zakon sile

17.02.2017 09:28

Finansije i ne nuzno obrazovanje sve su cesci razlozi teskih razaranja porodica,u kome najvise stradaju neduzna deca!Ponekad razlog budu nesrecne zajednice sa roditeljima,a cesto i nezainteresovanih sluzbi da reaguju!Nesporazumi se raskusuravaju preko dece,kao u slucaju Sinise Malog,cesto ludackim izlivima besa i agresije,i rezultati su ovakvi!

Stojko

17.02.2017 10:03

Mene zanima kako svi psihijatrijski slucajevi u Srbiji imaju zene?

djole

17.02.2017 15:07

@Stojko - Gospodine Stojko, @Aleksandar je u svom komentaru odgovorio na Vaše pitanje.

penzioner

17.02.2017 11:01

Vratite smrtnu kaznu, previse se monstruma nakotilo!

Aleksandar

17.02.2017 12:26

A to su ona posla.

Gypsies bussines

17.02.2017 17:06

@Aleksandar - Upravo tako

zoki

17.02.2017 12:48

Ovo je toliko jezivo da mi je došla muka,počela sam čitati i ne mogu.Ubila bih ga najradije.

zivana

17.02.2017 22:54

@zoki - slazem se to nije otac to je djavo muciti treba takve roditelje

Biba

17.02.2017 13:35

Zadrzavas namerno komentare a prostitutke pustas. Super idemo na druge mreze Alo je provokativni izveštač.

nedjo

17.02.2017 13:38

vidi se jasno po slici da je kreten

Gradjanin

17.02.2017 15:35

A šta bi rekli da znate da svekar i muž tukli majku 2 mal.dece i na kraju glavu joj nabijali i udarali od kamionsku prikolicu u susednom selu Novaci. Dever joj nije dao tel.da zove policiju. Jedva uspela da dodje do policije i isti je autom prebacili do Uba. Smeštena je u sigurnu kucu u BG. Ali kako je svekar prebogat on je uspeo da to zataška. Zena i deca su i dalje u BG.

Mladen

17.02.2017 15:45

Sa velikim zadovoljstvom bih ga odrobijao,a ujedno da skot ne trosi vazduh dzaba ostalom svetu,

paun

17.02.2017 15:47

ovakve skotove trebalo bi kastrirati,ili injekcijom uništiti. to ne zavređuje da živi. tek s godinama biće još veći degenerik. ja bih mu na licu mesta održao opelo!

vesna

17.02.2017 21:37

@paun - Ja bih mu na licu mesta oba oka iskopala i ovesala za noge da ga vrane kljuju.Degenerik.A i ovaj Bog dal ima oči da vidi kojim bolesnicima daje mogucnost da imaju decu a toliko dobrih humanih normalnih ljudi leči se muči i nema decu.Uvesti smrtnu kaznu pod hitno.Vučiću imas priliku iskoristi je uvedi smrtnu kaznu i postaces heroj

!

17.02.2017 18:00

Auuu ljudi kakvi komentari ovih koji pisu kakve su snase,polja,svekrve,taste na to sto covek izbio rodjenom ili bilo kom detetu oko i onesposobio ga za ceo zivot, bolje covek da ne cita i nema pojma gde zivi.Vi sto opravdavate nasilje nad bilo kim - decom,zenama,muskarcima neka vam je na cast i obraz, ne razlikujete se od ovog bolesnika, samo je pitanje vaseg ''trenutka''.

Romali romale

17.02.2017 19:17

Fini neki ljudi...svi zajedno...

gox871

17.02.2017 23:10

Smrtna kazna za ovakvog monstruma je jedino logicno resenje

Andjeo

17.02.2017 23:47

Monstrume!!! Sta ti je to malo neduzno bice krivo? Zivog bi te zapalila!!!!!! Duso malena dace bog da se izvuces.... ??

emil

18.02.2017 06:10

čekić pa u glavu,ništa drugo

emil

18.02.2017 06:17

ma sve te takve vratiti tamo odakle su došli,nek idu tamo gde pripadaju