Osa
Profimedia
Osa

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Porodica Veljković iz sela Markovac kod Velike Plane u trenu je zavijena u crno - ostala je bez dve najstarije muške glave! Živorad (79) i njegov sin Bratislav (55) Veljković tragično su nastradali u četvrtak u direktnom sudaru, koji se oko 18 časova dogodio na lokalnom magistralnom putu Markovac - Velika Plana, kod mesta Staro Selo.

Okolnosti saobraćajne nesreće još nisu utvrđene, ali se pretpostavlja da je uzrok neprilagođena brzina. Naime, Bratislav Veljković vozio je oca Živorada u bolnicu u Velikoj Plani koji je dobio gušenje usled ujeda osa.

Običan radni dan u vinogradima Veljkovića kraj Velike Plane pretvorio se u najgoru moru. Penzionera Živorada ujela je osa dok je sinu Bratislavu pomagao u prskanju grožđa. Usled alergijske reakcije Živorad je dobio gušenje, zbog čega ga je sin Bratislav povezao u najbližu zdravstvenu ustanovu. Na samo desetak kilometara od porodične kuće - nastradali su obojica.

- U sekundi, od siline udarca, izletela su i sedišta i suvozač iz "renoa"! - svedoči meštanin Starog Sela, ispred čije kuće se dogodila tragedija.

- Nije im bilo pomoći. Kola su potpuno smrskana do neprepoznatljivosti. Opasna je to krivina na uzvišenju, a još je dozvoljeno preticanje. Mnogo je života ostalo na ovom putu - kažu meštani.

U domu Veljkovića tugu preseca jauk majke, supruge, dece. Kažu, skamenili su se kada su ih obavestili da su u jednom trenu ostali bez najstarijih muških glava u kući.

Komentari (3)

xmen

29.07.2016 22:32

Nije osa nego pcela. Pogledajte kolko ima kosnica pored puta a zakonom treba da su udaljene 50 m. Dva put sam bio blizu sudara zbog njih. Velika lova pa nema zakona

Lola

30.07.2016 02:09

A sta je sa drugim vozilom i ljudima u njemu?

Mile

30.07.2016 16:53

Napisali ste šta se dogodilo, tačno je sve to ali sa malim manjkavostima, nazovi novinara, u nedorečenom tekstu... Kako se neko pismeniji ne zapita ko je kriv za sve ovo, pa da malo protumara po ovom nakaznom sistemu. Kako to da naselje od preko 3000 stanovnika nema , ako ne dom zdravlja, onda bar zdravstvenu stanicu sa dežurnim doktorom. Čovek bi dobio inekciju i više neživotno ugrožen možda preventivno poslat za Veliku Planu. Skupo, naravno!! LOPOVLUK , nije važno!?