Avion benda Ajron Mejden, Ed Fors 1
Profimedia
Brus Dikinson, Iron Maiden

Profimedia

Brus Dikinson, Foto: Profimedia

Privatni "boing 747", poznat kao "Ed Force One", kojim pilotira frontmen i pevač benda Brus Dikinson, udario je u kamion-tegljač na međunarodnom aerodromu "Komodoro Arturo Merino Benitez" u Santjagu u Čileu, gde je trebalo da bude dosuto gorivo radi leta za Argentinu, u kojoj je bend imao planiran koncert u okviru svetske turneje.

Prilikom sudara, koji je teško oštetio jedan od motora aviona, povređena su dvojica aerodromskih radnika, koji su završili u bolnici.

Članovi benda, kako je saopšteno, u tom trenutku nisu bili u letelici.

Srećom po fanove, "Iron Maiden" je na svom sajtu izdao saopštenje u kojem se navodi da ovaj incident i oštećenje aviona neće uticati na redosled koncerata i da će se svirke zakazane narednih dana u Kordobi i Buenos Ajresu u Argentini biti održani prema planu. Jedina promena biće novi avion, koji će bend morati da angažuje do popravke "Ed Force One".

- Majstori su na licu mesta i procenjuju štetu, ali prema prvim procenama motor je pretrpeo velika oštećenja i neophodno je više vremena da bi popravke bile obavljene - navedeno je na sajtu benda.

Ipak, kako je dodato u saopštenju, ovaj incident biće brzo zaboravljen, s obzirom na šou koji je bend imao u Santjagu.

- Naša poseta Čileu bila je ogroman uspeh sa naših 58.000 fanova koji su došli na šou koji je bio potpuno briljantan. Sve vas volimo - zaključuje se u saopštenju benda.