Nastradali Milan Kovačević
Lj. Mitić
Nastradali Milan Kovačević

Lj. Mitić

Nastradali Milan Kovačević, Foto: Lj. Mitić

U nezgodi koja se dogodila u kuršumlijskom naselju Rasadnik sredinom avgusta 2013. godine četiri osobe su zadobile lakše povrede, dok je Kovačević odmah posle nesreće sa ozbiljnim povredama kičme prebačen u prokupački Urgentni centar. Potom je prebačen u KBC Niš, gde je nako 24 časa borbe lekara da mu spase život, podlegao povredama.

U saobraćajnoj nesreći učestvovala su tri putnička vozila "ševrolet“, „fiat marea“ i „mazda“, a okrivljeni za izazivanje ovog udesa bio je Sudimac, koji se kako je utvrđeno tokom procesa kretao u naseljenom mestu brzinom od 76 kilometara na čas i sa 1,62 promila alkohola u krvi.

Neutešni otac Milutin

Lj. Mitić

Neutešni otac Milutin, Foto: Lj. Mitić

Očajni roditelji nastradalog Milana, Cica i Milutin kroz suze i vidno potrešeni kažu da su ovom presudom dodatno dotučeni i da je po njima ovakvom presudom njihov sin još jednom ubijen.

- Presuda doneta posle tri i po godine i kucana na 27 strana, puna je razvodnjavanja i izbegavanja činjenica. Viši sud u Prokuplju je presudio da Živojin Sudimac nije kriv za izazivanje sudara jer, po njihovoj oceni na mestu udesa nije stajao znak za naseljeno mesto, iako se nesreća dogodila u najnastanjenijem delu grada gde se nalaze stambene zgrade, škola, vrtić, sportska hala – priča očajni otac Milutin (63).

Sudiji merodavan Gugl, a ne Putevi Srbije!

Osim što nije želeo da sasluša ključne svedoke, sudija Višeg suda u Prokuplju nije uvažio ni potvrdu “Puteva Srbije “ da je u momentu nesreće na putu postojao znak o naseljenom mestu, već su se vezali za snimak “Gugl strit vjua” po kojem godinu dana kasnije odnosno u avgustu 2014 godine nije bilo znaka.

 

On kaže da se izrečenom presudom Višeg suda u Prokulju neće pomiriti dok je živ, ne samo zbog sebe, supruge, snahe i dvoje unučadi koji su ostali iza njegovog sina, već i kako kaže, njegove duše koja i na onom svetu vapi za pravdom. Iako su kaže, izgubili veru u pravdu i pravosuđe, barem kada je prokupački sud u pitanju, polažu nadu da će Apelacioni sud u Nišu, imati razumevanja za činjenice.

- Sva tri veštačenja bila su drugačija. Prema prvom, Živojin Sudimac se kretao devedeset a Milan 50, na drugom veštačenju se obojici smanjila brzina I konačno na trećem, veštaci su utvrdili da je Sudimac vozio 76 a Milan 34 kilometara na sat. Pitam ja vas i čitavu javnost, kako je to moguće da se toliko razlikuju veštačenja – iznosi očajni otac detalje sa suđenja.

Uviđaj

Lj. Mitić

Uviđaj, Foto: Lj. Mitić

Kažu da nije pomogla ni analiza niškog Instituta da je Sudimac imao alkohol u krvi i izjava svedoka da je na Milana naleteo auto koji je dolazio iz suprotnog smera odnosno da je njegov auto udaren u njegovoj traci čak i na delu trotoara.

– Kada je saznao da je naš sin preminuo Sudimac je napustio zemlju, a pronađen je nakon dva meseca u Danskoj gde je na privremenom radu, nakon čega je vraćen u zemlju gde je proveo mesec dana u pritvoru.

Kovačevićima je jedino ostalo da se nadaju odluci Apelacionog suda u Nišu, koji mogu doneti konačnu presudu ili poništiti postojeću i vratiti čitav slučaj na početak suđenja.

 

 

Komentari (20)

Zoran

11.01.2017 18:23

Krenimo samo od činjenice da je optuženi bio pod uticajem alkohola.Treba li većeg razloga ,da bi ga proglasili krivim.

Marko

11.01.2017 20:53

@Zoran - Sada mozemo da komentarisemo i pisemo sve i svasta,ako su bila tri vestacenja i tri ipo godine trajalo sudjenje onda je jasno kao dan sta se tacno dogodilo, to moze svakom da se dogodi i uvek ce biti kriva druga strana budite realni bar malo ljudi

restlovi

11.01.2017 21:40

@Zoran - Sto je bio pijan i sto je vozio vecom brzinom je vec otezavajuca okolnost s obzirom da ga nije ubio na licu mesta, kazna svakako nece biti velika iako je nesretni covek preminuo.

nedjo

11.01.2017 18:27

jadan narod da uzme pravdu u svoje ruke

toti

11.01.2017 19:42

Iz slike sa mesta uvidjaja,vidi se da se udes dogodio u naseljenom mestu.Ne mora da postoji znak "naseljenog mesta"jer samim tim što se krećete u naseljenom mestu dužnost je voziti 50 km,na čas.Još je teža okolnost što je učinioc imao nedozvoljenu količinu alkohola.Samo nepristrasnom sudiji, bi to bilo dovoljno za donošenje odluke o krivici.Roditeljima poginulog želim da istinu dovedu do kraja,kao minimalnu utehu za svog poginulog sina.

Zoran

11.01.2017 19:57

Kada moze Savamala pred ocima cele Srbije i celog sveta onda je sve ostalo moguce.

čarls bronson

11.01.2017 20:36

Tvrdim da je sud retardiran ili podmićen Svakako ovo drugo , kada je kod njih crno na belom ,belo . Ma posmenjivati taj ološ i ,u najboljem slučaju ,dati im da čiste đubre po Prokuplju ,kada neće da čiste grad od izgrednika .

stevan

11.01.2017 21:37

pod plastom nezavisnog sudstva krije se svakojaki olos kojeg se treba sto pre otarasiti eto psla za psihijatre i policiju.

Niketic-Tacic

11.01.2017 21:42

Zasto se ne objavi ime korumpiranog sudije???? Ne traze "gospoda" iz Brisela vladavinu prava i pravnu drzavu gde se sudije ne prodaju za platu dve, letovanje, zimovanje i ostale stvari!!!!!!!!!! Ime sudije i da se kazni i on uvesti i njima kontrolu kako strucnu tako i moralnu da i oni budu pred porotom i da snose materijalnu odgovornost za ove stvari zbog duzine sudjenja!

e moj ti

11.01.2017 23:35

@Niketic-Tacic - pa zasto, sta mislis, svi su pod kapom Svevisnjeg, koji sve znai koji se zrtvuje za Srbiju, tako sto penzionerima vec Dve godine OTIMA dobar deo primanja. Samo se pitam, kako bi te sudije reagovale da je Njihovo dete stradalo. Svima zelim svaku srecu, ali....,

Cika Velja

11.01.2017 21:56

Ljudi! Moramo da se pomirimo sa cinjenicom da je u ovoj zemlji samo sneg beo,sve ostalo je crno.

IVAN

12.01.2017 07:02

@Cika Velja - BRAVO ZA KOMENTAR SVESI REKAO,ALI POSTOJI NAČIN DASE KURTALIŠEMO LOPOVA PRODAVAČE MAGLA TO SU,BIZBORI. SVE DOK NAS JAŠU LJUDI 90 ISTA GARNITURA KOJA JE UVELA ZEMLJU U RAT BEDU OCE= JUGOSLAVIJU= DA SAČUVAJU: ŠEŠELJ.VUČIC TOMA.RASIM.DAČIC.I MA IH JOŠ.

Кутузов

11.01.2017 22:32

Што нас онда кажњавају за вожњу под дејством алкохола?

vesna

11.01.2017 22:32

Znaci i za mladjanog Mitrovica je olaksavajuca okolnost sto na Konjarniku nije bilo table naseljeno mesto? Inace bi vozio40/h

kobasica srbije

11.01.2017 23:04

Nažalost kada pravda državna zataji a to je kod nas česta pojava, onda moraš da uzmeš pravdu u svoje ruke. Ja znam šta bi uradio, i znam koliko bi fasovao.

sanja

11.01.2017 23:33

acine i tomine sudije.

mara

12.01.2017 06:42

A sta je sa sinom Zeljka Mitrovica i on ubio devojcicu pa nista!!!???

momazver

12.01.2017 06:51

Čitam...N E V E R U J E M...??!

saw

12.01.2017 08:05

mislio sam da je sudstvo dotaklo dno ali ovo je dokaz da se moze ici dublje , da korumoiranost u sudstvu nema granice i da se doticnim sudijama ne moze stati na kraj

XXL

12.01.2017 09:17

Ovakvo pravosuđe je uvreda za srpski narod (ne pišem napamet već iz iskustva po jednoj Odluci suda koju sam komentarisao na ovim stranicama u predmetu u kome sam bio stranka u postupku).