Bojan Pajtić
Đorđe Kojadinović
Bojan Pajtić

Đorđe Kojadinović

Bojan Pajtić, Foto: Đorđe Kojadinović

Prema rečima njegovog advokata Nikole Šajina, Ikrašev je oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza, a tužilaštvo je već najavilo žalbu na tu prvostepenu presudu.

Šajin je nakon okončanog procesa podsetio da je njegov klijent uhapšen i držan u pritvoru zbog sumnje da je on napisao sporni grafit i na taj način ugrozio nečiju sigurnost. Međutim, Tužilaštvo je u toku postupka promenilo klasifikaciju krivičnog dela i teretilo Ikraševa za nasilničko ponašanje.

- Njemu su sudili zbog sumnje da je on samo nabavio šablon na kom je pisalo ’’Smrt Pajtiću’’ i omogućio NN licu da grafit ispiše, ali se ispostavilo da ni za to nije bilo dokaza - objasnio je Šijan.

Podsetimo, Ikrašev je u avgustu 2015. godine uhapšen zbog sumnje da je pisao preteće grafite kojima je predsedniku Demokratske stranke i predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću pretio smrću.

Tada mu je Tužilaštvo u Novom Sadu odredilo pritvor od 30 dana da ne bi mogao da utiče na svedoke, a zbog toga što je Pajtić ugledna javna ličnost, čitav slučaj preuzeo je MUP.

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je tada da je Ikrašev član Demokratske stranke i da je čitav ’’napad’’ izrežiran.