Presrećni... Đurđević i Leonardo
RAS/Marko Metlaš
Presrećni... Đurđević i Leonardo

RAS/Marko Metlaš

Presrećni... Đurđević i Leonardo, Foto: RAS/Marko Metlaš

"Jako nam je žao što nisu bili sa nama na stadionu, ali smo čuli svaki njihov pljesak i pesmu. Mnogo nam znači njihova podrška u svakom trenutku, a posebno kada znate da morate da pobedite, a toliko bi vam značilo njihovo prisustvo. Hvala im na podršci i sjajnom dočeku po završetku utakmice. Zaista fantastična atmosfera", rekao je Đurđević za klupski sajt.

Partizan je juče posle preokreta, na svom stadionu, bez prisustva navijača pobedio Voždovac u 35. kolu Super lige i tako zadržao lidersko mesto u prvenstvu Srbije.

"Ušli smo malo nervoznije u utakmicu, jer kao i uvek nama kiks nije dozvoljen, a upravo se desilo da nas je poremetio njihov gol. Ta nervoza je nešto što čovek ne može da kontroliše usled jake želje. Na poluvremenu nije bilo nervoze, navikli smo da se vraćamo jači na teren posle konsultacija sa stručnim štabom, što smo pokazali i u susretu ranije sa Voždovcem u Kupu Srbije, ali i sa drugim ekipama", rekao je mladi reprezentativac Srbije.

Najbolji strela crno-belih doneo je preokret svom timu pogotkom iz jedanaesterca u 73. minutu.

"Zaista mi gol mnogo znači, ne samo meni već čitavoj ekipi. Znamo koliko je važna svaka utakmica i svaki gol u borbi za titulu. Započeo je Leo, završio sam ja i još jednom smo obradovali navijače", rekao je Đurđević i dodao da ekipu u sredu očekuje "najteža utakmica" protiv Radničkog u Nišu.

Navijači ispred stadiona gledaju meč na video bimu

Marko Metlaš

Navijači ispred stadiona gledali meč na video bimu, Foto: Marko Metlaš

Strelac izjednačujućeg gola Leonardo kazao je da ne može da prepriča "količinu energije" koju je tim osetio po susretu s navijačima posle utakmice s Voždovcem.

"Zaista sam presrećan, a da ne govorim o atmosferi koju su nam priredili navijači. Ta količina energija posle utakmice koju smo osetili ne može da se prepriča. Nisu bili sa nama fizički na tribinama, ali jesu u svakoj sekundi. Hvala im na dočeku, navijanju i skandiranju po izlasku na terasu", rekao je Leonardo.

On je dodao da je u Partizan došao sa željom da osvoji titulu.

"Zaista ne znam kako bih opisao svoja osećanja. U Partizan sam došao sa željom da osvojimo titulu, ali ne pamtim da je igde bilo ovako teško. Ne potcenjujem nikoga, ali nama greška nije dozvoljena. Ovde nema teških i lakših utakmica, protiv Partizana svi grizu, a vi morate da udjete u svaku kao da sutra ne postoji, pa onda sve ispočetka i tako svako kolo koje dolazi. Ali taj mentalni i fizički umor bude momentalno izbrisan posle svakog gola i pobede", rekao je Leonardo.