Posle Kipra, pao je i Izrael
Twitter: FS Srbije
Posle Kipra, pao je i Izrael

Twitter: FS Srbije

Posle Kipra, pao je i Izrael, Foto: Twitter: FS Srbije

Izraelci su na početku meča imali za nijansu veću inicijativu, a prvu priliku imao je Belišon u 11. minutu kada je sa svega pet-šest metara raspalio poluvolejom pored leve stative Predraga Rajkovića. Od tada su se srpski reprezentativci malo trgli, a prvi ozbiljniju priliku imali su u 15. minutu kada je Tošić uputio lep udarac sa leve strane, ali nažalost, slabijom desnom negom, te golman Izraela nije imao mnogo problema da zaustavi šut.

Vredan pomena je i detalj iz 20. minuta, a u prilici je bio napadač Brage Stojiljković koji je zahvatio centaršut sa desne strane i sa ivice šesnaesterca uputio snažan udarac glavom, ali je Goreš uložio dosta napora i jedva odbranio šut koji je išao pored stative.

Branislav Ivanović

Twitter: FS Srbije

Branislav Ivanović, Foto: Twitter: FS Srbije

Na početku drugog poluvremena izraelci su izjednačili. Marko Grujić je nesmotreno srušio jednog izraelskog fudbalera u kaznenom prostoru, a glavni arbiter pokazao je na "beli kreč". Sa penala precizan je bio Zahavi koji je bez problema savladao klupskog druga iz Makabi Tel Aviva, Predraga Rajkovića.

Tempo igre je zatim malo stagnirao. Rukavina imao snažan šut u 52. minutu, a Melšon je isto to učinio sedam minuta kasnije. Ipak, i rajković i Gomeš bili su nesavladivi u tim trenucima. Uzbuđenja više nije bilo do 74. minuta kada je defanzivac BATE Borisova Nemanja Milunović, kojem je posle Užica ovo druga utakmica u nacionalnom dresu, iskoristio gužvu nakon kornera u kaznenom prostoru i savladao izraelskog čuvara mreže.

Konačnih 3:1 postavio je Dušan Tadić, koji je u svom rodnom gradu, na stadionu gde je ponikao, uputio maestralan udarac i smestio loptu "pod rašlje" za otklanjanje dilema oko pobednika i veliku radost naših fudbalera i navijača.

Posle trijumfa nad Kiprom u Užicu (2:1), ovo je druga pobeda "orlova" za nepunih nedelju dana, a druga Mulsinova od kako je preuzeo kormilo srpske reprezentacije.

Naredni meč Srbija igra 5. juna u Monte Karlu protiv Rusije.

Komentari (3)

Pingvin sa Maldiva

01.06.2016 00:12

Jos da odigraju protiv Andore, San Marina i Farskih ostrva i da se vrate na staze stare slave...

Miroslav

01.06.2016 08:47

@Pingvin sa Maldiva - Ne podcenjuj Farska ostrva ! :)

Griffin

01.06.2016 10:23

@Pingvin sa Maldiva - Sto? Kipar pobedio Bosnu 3-1 a BiH ima solidan tim. Izrael jos i jaci.