„Orlovi“
Aleksandar Dimitrijević
„Orlovi“

Aleksandar Dimitrijević

„Orlovi“ , Foto: Aleksandar Dimitrijević

Izabranici Slavoljuba Muslina startovali su remijem sa Republikom Irskom, ali su se na pobednički kolosek vratili na gostovanju Moldaviji. Pravi je trenutak za ulazak u trijumfalnu seriju.

- Austrija je do sada najkvalitetniji protivnik s kojim igramo, ali verujem u moje momke. Sve su bolji i verujem da će biti na još višem nivou. Ovaj meč je prava prilika da potvrdimo dobar rezultat i igru iz Moldavije - rekao je selektor Srbije Slavoljub Muslin.

Strateg „orlova” je pozvao navijače da dođu u što većem broju kako bi pomogli našim momcima da upišu nova tri boda.

- Očekujem da dođe dosta publike na stadion kako bi fudbalerima pružili što veću podršku. Oni to zaslužuju svojim zalaganjem. Gledao sam mnoge kvalifikacione utakmice i ambijent je bio sjajan. Nadam se da će i večeras to biti slučaj.

Austrijanci već bacaju otrovne strelice ka našem taboru jer su istakli da su favoriti. Na to i imaju pravo jer su se sjajnom igrom u prethodnom ciklusu kvalifikacija prošetali do završnog turnira Evropskog prvenstva.

- Oni jesu favoriti jer su bolje plasirani od nas na FIFA i UEFA rang-listi, ali su se i na briljantan način plasirali na Evro. Neka uzmu tu ulogu, nemam ništa protiv, ne smeta mi uloga autsajdera - istakao je Muslin.

Glavobolju selektoru zadaju neefikasni napadači koji nikako da prorade. Zato je Muslin u drugom poluvremenu meča sa Moldavijom eksperimentisao sa Kataijem kao najisturenijim igračem.

- Postoji mogućnost da u budućnosti igramo bez klasičnih napadača, ali za sada ne razmatram tu mogućnost. Sa druge strane, Barselona je najbolje rezultate beležila u igri bez napadača. Problem je što imamo napadače koji ne igraju u svojim klubovima, ali je meni najbitnije da pobeđujemo. Ne razmišljam o tome ko će dati gol.

Cene ulaznica za večerašnji meč su: 400 dinara (iza gola), 800 (istok-bok), 1.000 (istok-centar i zapad-bok) i 1.200 (zapad-centar).

Selekcija Austrije juče je doputovala u Beograd i sinoć je održala trening na „Marakani“. Gosti su zadovoljni uslovima za rad i smeštajem u srpskoj prestonici.

Rezultati 2. kola

Moldavija - Srbija 0:3 (0:2)

R. Irska - Gruzija 1:0 (0:0)

Austrija - Vels 2:2 (1:2)

Mečevi 3. kola 9. oktobar

Vels - Gruzija 18

Srbija - Austrija 20.45

Moldavija - R. Irska 20.45