Bane Ivanović u akciji
Starsport
Bane Ivanović u akciji

Starsport

Bane Ivanović u akciji, Foto: Starsport

 

Dva minuta kasnije Ljajić je ponovo dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora posle jedne odbijene lopte, ali je ona na kraju završila malo pored gola.

Poljaci su potom polako počeli da preuziamju inicijativu, a po prvi put su Vladimiru Stojkoviću pripretili u 28. minutu, kada su i došli do jedinog gola na meču.

Robert Levandovski je probio po levom boku, da bi potom loptu uputio u peterac, gde je Nikola Maksimović reagovao i glavom je izbacio iz kaznenog prostora, ali je dobacio samo do Blaščikovskog, koji je iz prve šutirao i savladao Stojkovića.

Kontrolisala je Srbija ritam meča u nastavku, ali nije uspela da dodje do izjednačenja.

Poljska je u drugom poluvremenu posle prodora Arkadijuša Milika pogodila stativu, ali se uglavnom koncentrisala na odbranu.

Ekipa Radovana Ćurčića je u 89. minutu imala dobru priliku da izjednači, ali je udarac glavom Slobodana Rajkovića posle kornera uspeo da odbrani Vojćeh Ščensni.

Ovo je bio prvi nastup Srbije u 2016. godini, koji, po rečima selektora Radovana Ćurčića, predstavlja početak novog kvalifikacionog ciklusa.

Srbija će narednu prijateljsku utakmicu odigrati u utorak protiv Estonije u Talinu.

Radovan Ćurčić

Starsport

Porazom u 2016. godinu: Selektor Radovan Ćurčić, Foto: Starsport

 

RADOVAN ĆURČIĆ: ZASLUŽILI SMO VIŠE, JEDNOM ĆE SVE DOĆI NA NAPLATU

Selektor Radovan Ćurčić rekao je na konferenciji za novinare da je Srbija po svemu prikazanom, odnosu igrača i brojnim prilikama, zaslužila više od minimalnog poraza.

"Rekao sam u najavi utakmice da i ako izgubimo ovako kvalitetne reprezentacije Poljske, odnosno ako igrači ispune ono što smo tražili od njih neću mnogo žaliti i mislim da nismo zaslužili poraz, posle svega što smo pokazali. Bilo je dosta dobrih stvari, imali smo veliki broj prilika, ali i dalje ne verujemo da možemo da dobijemo utakmicu, igrači kao da su izgubili veru. Uveren sam, međutim, da će sve ovo jednom doći na naplatu. Video sam pošten, profesionalan odnos igrača i ponoviću, u najmanju ruku zaslužili smo da ne izgubimo ovaj meč", rekao je selektor Ćurčić.

Brojni novinari čestitali su selektoru na dobroj igri, ali i pitali kako da najzad ostvarimo pobedu i rešimo problem (ne)efikasnosti?

"Uvukao se neki strah još od kvalifikacija, evidentno je da imamo još uvek problema u završnici napada. Stvaramo prilike, videli smo dosta dobrih akcija, udaraca, ali nismo postigli gol. Stojiljković je odigrao dobro, možda bi Mitrović dao veći doprinos, probali smo i sa Đuričićem, mnogo je hteo. Videćemo, analizoramo, radimo, činimo sve da svari budu bolje. I biće, siguran sam da će sve ono što ulažemo, da se vrati", zaključio je selektor Ćurčić.

Komentari (1)

pinto

23.03.2016 23:53

OVOG KARADZICA I NJEGOVOG SELEKTORA SAMO SMRT MOZE DA RASTAVI OD FOTELJE