Dečak koji je zapalio Todorčevića pušten iz policije
R. Getel
Dečak koji je zapalio Todorčevića pušten iz policije

R. Getel

Dečak koji je zapalio Todorčevića, Foto: R. Getel

Kako nam je potvrđeno u tužilaštvu, protiv D.J. podnet je optužni predlog za delo zanemarivanje deteta, za koje je prema Krivičnom zakoniku zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Iz tužilaštva kažu da su podneli žalbu sudu protiv puštanja na slobodu D.J. koja je u februaru, nakon jednog dana provedenog u pritvoru puštena na slobodu. U tužilaštvu kažu da taj postupak još uvek nije okončan.

Podsetimo, ona je nakon tek nakon potrage koja je trajala više od mesec dana salsušana, pošto nije mogla biti pronađena na prijavljenim adresama.

S.N. krajem decembra u društvu dva trinaestogodišnjaka zapalio novine je i bacio ih na DragutinaTodorčevića koji je spavao iza jedne lokalne prodavnice u Novom Sadu.

Vatra je brzo zahvatila stvari kojima je Todorčević bio prekriven i njega je nakon poziva građana Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde je zbog teških opekotina preminuo nakon nekoliko sati.

Dečak je nakon stravičnog događaja smešten u Vaspitno-popravni dom za maloltenike u Pančevu, pošto je premlad da bi krivično odgovarao.