Sejduba Suma
Marko Metlaš
Sejduba Suma

Marko Metlaš

Sejduba Suma po sletanju na aerodrom, Foto: Marko Metlaš

Omaleni Gvinejac definitivno je Partizanovo najveće pojačanje. Kažu, najskuplje u istoriji Partizana.

Sejduba je juče oko 14 časova, letom iz Bratislave, doputovao u Beograd. Na Aerodromu “Nikola Tesla” novinarima je delio samo osmehe, a danas na predstavljanju istakao da voli Partizan i da je oduševljen navijačima.

Doskorašnji fudbaler Slovana će u sledeće tri sezone braniti boje kluba iz Humske. Nezvanično, klub iz Bratislave je njegov u slobodu procenio na 1,65 miliona evra.

Kad je već Suma ostao nem, o njemu priča naš slovački kolega. Detaljnu analizu toliko čekanog pojačanja Partizana za “Alo!” je dao Pavol Spal, novinar tiražnog dnevnog lista SME.

- Suma je sjajan dribler. Sećam se reči čoveka koji ga je trenirao u Kejptaunu, koji ga je i doveo u Slovačku. Jozef Vukušič je je tada izjavio: “Za našu ligu, on će biti kao Mesi!” Bilo je to kada je Suma dolazio u Nitru, a kasnije je takvu reputaciju potvrdio u Slovanu - kaže predstavnik sedme sile iz Bratislave.

Sejduba Suma

Marko Metlaš

I, konačno Partizanov... Sejduba Suma, Foto: Marko Metlaš

Dakle, Partizan je dobio veliko pojačanje?

- Gotovo svi treneri u Slovačkoj su rekli da je Suma najbolji fudbaler naše lige. I to bez premca. Reprezentativac je Gvineje, a prošle godine je bio drugi najbolji strelac. Ipak, navijači u Srbiji moraju da znaju i da je dosta golova postigao iz jedanesteraca.

Tokom transfer-sapunice govorkalo se da je i Suma ima nepredvidiv karakter?

- Pazite, poznat je po skandalima. Recimo, 2013. je vređao sudiju, ali i igrače Trnave. Ume ponekad da bude i egoista.

Da li je imao probleme sa bivšim trenerima?

- Dušan Galis, bivši trener Slovana, za njega je rekao sledeće kada je odlazio iz kluba: “Suma je igrač koji ne samo da može da igra u Slovačkoj već bilo gde na svetu. Njegova kreativnost je potpuno drugačija u odnosu na slovačke igrače. Ali mora da promeni način života”. Više nije želeo da razrađuje tu misao.

Ipak, zna da igra fudbal?

- Kako da ne. Bez problema na sebe navuče dva ili tri odbrambena igrača. Brz je. Tehnički je veoma dobro obučen. Ponavljam, odličan je strelac - zaključuje Pavol Spal.

Komentari (2)

momazver

21.07.2017 05:44

Ovo neki Biberče?!

žarkov Dragan

21.07.2017 08:23

Po ovome ispadne da Partizan hoće da se reši Leonarda zbog buntovnosti a dovela ja takvog istog igrača koji zna da igra i da daje golove ali je buntovan.