Kraljica Leticija
Profimedia
Kraljica Leticija

Profimedia

Kraljica Leticija, Foto: Profimedia

Kraljica Španije Leticija je, baš kao i svi obični ljudi, kao mlada nosila farmerke i morala da radi poslove od kojih se sada možda i pomalo stidi.

U javnost je procurela fotografija lepe kraljice kako kao mlada prodaje cigarete.

Na fotografiji je mlada Leticija obučena u farmerke visokog struka, belu košulju s nazivom proizvođača cigareta i prilično neuglednim cipelama.

 

Leticija Ortiz Rokasolano je bila sasvim obična devojka koja je udajom postala kraljica Španije. Ova fotografija napravljena je dok je studirala u Meksiku.

Tokom studija, Leticija je radila kao dopisnik dnevnih novina iz rodnog grada, a kasnije i za časopis "ABC" i novinsku agenciju EFE.

Po završetku studija jedno vreme je kao novinar radila u meksičkom gradu Gvadalahari.

Po povratku u Španiju, radi kao novinar španske verzije poslovnog televizijskog kanala "Bloomberg", a zatim prelazi na informativni televizijski kanal "CNN".

Leticija se udala prvi put za pisca i profesora književnosti 1998. godine, ali brak nije potrajao.
Na iznenađenje javnosti, Španski kraljevski dom je 1. novembra 2003. godine objavio veridbu Leticije Ortiz sa prestolonaslednikom, princom Felipeom.

Venčali su se 22. maja 2004. godine. Kraljica Leticija danas važi za ikonu stila i narod je voli zato što je povratila veru u dinastiju i kraljevinu. Rodila je dve ćerke, a ona i kralj Filipe važe za jedan od najskladnijih kraljevskih parova u Evropi.

 

 

Komentari (1)