Žena,tuga
Profimedia
Hapšenje Žena

Foto: Printscreen

Ilustracija, Foto: Profimedia

- Jedini način da otklonim opasnost po svoj život bila je da u samoodbrani ubijem Aleksandra - rekle je pred Okružnim sudom u Banjaluci Kristina Jovković (31), osumnjičena za ubistvo Aleksandra Mujčinovića (44) iz Banjaluke.

- Nikada to ne bih uradila da on nije nasrnuo na mene dok sam spavala. Tu noć me je uspavao slatkom kuvanom rakijom, pomešanom s trodonima i dok sam spavala nasrnuo je na mene. Izvadio mi je tampon i kad je krenuo da me guši, zgrabila sam nož. Nisam razmišljala, već sam reagovala instinktivno. Ne mogu da verujem da sam ga ubola 11 puta - rekla je Jovkovićeva na ročištu za pritvor.

Prema njenim rečima, Mujčinović je i ranije nasrtao na nju, zbog čega je krila nož pod dušekom u svojoj sobi, kao i u dnevnom boravku u kojem se ubistvo i dogodilo.

- On je imao velike promene raspoloženja. Bio je dobar, ali samo dok ne zaspiš pored njega. Nedavno je počeo da masturbira pored mene i pobegla sam u sobu, a on me je jurio i papagajkama razvalio vrata na sobi. Zato sam i držala nož, kako bih mogla da mu pripretim, ako bi se tako nešto ponovilo - kazala je Jovkovićeva, koja se nalazi na trodonskoj terapiji, jer se "skida" sa "metadona".

Na ročištu se moglo čuti i da je Jovkovićeva nakon ubistva oprala krv u dnevnom boravku, da je telo sklonila u drugu sobu, dok je nož i neke druge predmete upakovala u PVC vrećice koje su pronađene na kuhinjskom stočiću. To je, kako tvrdi, učinila, "jer više nije mogla da gleda leš, niti je mogla da podnese miris krvi".

Njen branilac, advokat Duška Bogojević, ipak, tvrdi da Jovkovićeva nije imala nameru da prikrije zločin.

- Ona se nalazi na trodonskoj terapiji i nije bila pri sebi. Kad se osvestila pozvala je majku, koja je zajedno s njenim bratom došla na mesto zločina, a onda su otišli i prijavili se policiji. Sve je ispričala istražiocima. Objasnila je kako se dogodio sukob i nije sakrila nijedan detalj. Ispričala je sve čega se sećala - rekla je Bogojevićeva, koja se protivila određivanju pritvora.

Tužilac Dalibor Ješić, međutim, insistirao je da joj se odredi pritvor, a sudija Kudrić je na završetku ročišta kazala da će odluka o pritvoru biti doneta naknadno, u roku od 24 sata.