Imala je avanturu u Emiratima: Olivera Jevtić
profimedia
Imala je avanturu u Emiratima: Olivera Jevtić

profimedia

Imala je avanturu u Emiratima: Olivera Jevtić, Foto: profimedia

Olivera Jetvić priča za „Alo!“ šta joj se dogodilo u velelepnom gradu otetom od pustinje.

- Otputovala sam u Dubai na poziv teniserke Jelene Janković. Bila sam Jelenina gošća, o njenom trošku sam boravila u istom hotelu kao i ona. Zajedno smo trenirale - uvodi nas Olivera u nesvakidašnji događaj.

Našla sam pare na ulici

Olivera priča o još jednom zanimljivom detalju koji se desio dan uoči trke. - Sa Jelenom sam se vraćala sa treninga i na ulici pronašla 500 dehama (valuta u UAE), vrednih oko 150 evra. Time sam unapred „nadoknadila“ onih 150 evra, kolika je bila razlika između nagrade za treće i četvrto mesto u trci - kaže Olivera Jevtić.

U međuvremenu, saznala je se u Dubaiju organizuju trke na 5.000 i 10.000 metara. Čisto da izmeri „prolazno vreme“, prijavila se za učešće na dužoj deonici.

- Na startu su nam rekli da se trče dva kruga po pet kilometara i da je naše samo da pratimo biciklistu koji će voziti ispred nas - kaže Olivera.

Posle prvog kruga, Užičanka je bila treća. Ispred nje su bile dve Kenijke, a iza Čehinja. Daleko iza trčala je Južnoafrikanka. Kraj staze, Olju je bodrila Jelena Janković.

- Tog bicikliste koji je trebalo da nas usmerava nije bilo nigde. Posle prvog kruga, Kenijke, a za njima ja i Čehinja, istom trasom, sa mesta odakle smo startovale, atletskom logikom, krenule smo u drugi krug - govori naša maratonka.

Ispostavilo se da su promašile stazu i da je 200 metara pre punog kruga trebalo da se odvoje ulicom desno.

- Nas četiri koje smo vodile trku nismo znale da treba da skrenemo, ali Južnoafrikanka, koja je bila peta i kojoj sam bežala 200 metara, očito jeste. Ko joj je rekao kuda se trči, ne znam, tek nije bilo nijednog redara koji bi nas usmerio pravom stazom - nastavlja Jevtićeva.
Vodeća četvorka nastavila je „svojim putem“... A onda prizor koji ih je, onako u trku, zapanjio.

- Atletičarka iz Južne Afrike, koju maltene nisam ni videla u trci, odjednom se pojavila na čelu kolone, kasnije i prva ušla u cilj. Drugo i treće mesto podelile su Kenijke, ja sam bila četvrta. Uložile smo žalbu, ali nije vredelo - kaže Olivera Jevtić.

Dobre drugarice: Olivera i Jelena

promo

Dobre drugarice: Olivera i Jelena, Foto: promo

 

Nerazdvojna sa Jelenom Janković

Sve što se desilo na trci u Dubaiju nije previše dotaklo Oliveru. - Nesvakidašnji događaj, ali ne za nerviranje. Najvažnije mi je da sam u Emiratima uživala sa Jelenom, kojoj sam se kasnije revanširala na Zlatiboru - kaže Olja.