Ekser
Profimedia
Ekser

Profimedia

Ogrebao se na ekser i umro, Foto: Profimedia

Ben Jeland (38) iz Engleske, otac dvoje dece, tragično je preminuo nakon što se ogrebao na ekser. Nesreća se dogodila sredinom maja, a samo pet dana kasnije preminuo je od sepse.

Dva dana nakon što se ogrebao Ben je počeo da se oseća loše, i odmah je otišao u bolnicu. Iako su lekari učinili sve, Ben je tri dana kasnije preminuo, prenosi britanski Miror.

– Ben je bio dobar i nežan čovek. Svi su ga voleli i bio je fenomenalan otac svojoj deci. Faliće mnogo svojoj porodici i prijateljima – stoji u saopštenju porodice.

Stručnjaci upozoravaju da je sepsa veoma opasna i nazivaju je "tihim ubicom". Doktor Ron Danijels, izvršni direktor britanskog fonda za sepsu, rekao je Benov slučaj podseća na to koliko je ova bolest razarajuća.

– Svaki dan u Britaniji, porodice i pojedinci bivaju pogođeni ovim stanjem, ali ako podignemo svest o tome možemo godišnje da spasimo i na hiljade života. Kada se pojave znaci infekcije od presudne je važnosti da se potraži hitna medicinska pomoć. Sa svakim satom koji prođe, rizik od smrti je sve veći - rekao je on.

Simptomi sepse su umor, rumena ili bleda koža, visoka temperatura… Ljudi mogu i ubrzano da dišu, da imaju vrtoglavicu, da povraćaju, ako i da osete jake bolove u mišićima.

Tagovi

Komentari (3)

bgd

16.06.2017 18:52

Preživela sam sepsu 2012 g. I danas osećam traumu i posledice od svega. Zbog ogromne količine raznih intravenskih antibiotika sam dobila oštećenje perifernih živaca . A sve je bilo tiho, neprimetno dok nisam pala u nesvest i probudila se u bolnici.

Goran NP

16.06.2017 22:00

Ovaj je mucenik umro zato sto nije primio antitetanusni serum a ne od sepse. Strucna lica ce razumeti.

mmne

17.06.2017 08:59

nije sepsa vec tetanus….verovatno nije vakcinisan a nije primio ni antitetanus serum….dogadja se i opasne su posledice….