Vojislav Šešelj
Profimedia
Vojislav Šešelj

Profimedia

Vojislav Šešelj, Foto: Profimedia

"Ja bih kao i Viktor Orban (mađarski premijer) digao bodljikavu žicu, a ako nije dovoljna stavljate minska polja", rekao je Šešelj predstavljajući se kao predsednički kandidat na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

On je kazao da je nekada granice čuvala vojska, i da bi trebalo opet vratiti vojsku i pojačati prisustvo policije na granicama.

"Mora se obezbediti da ni sa jedne strane ne mogu na nelegalan način da ulaze, jer je plan Nemačke da Srbija bude tampon zona", kazao je Šešelj.

On je rekao da su mnogi mediji izveštavali o poseti premijera Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj, ali da niko nije izvestio o suštini posete, a to je problem sa izbeglicama i planu koji Nemačka ima.

"(Nemačku kancelarku) Angelu Merkel ne interesuje bilo šta što se tiče Srbije, nju samo interesuje da Srbija bude tampon zona kada počne da proteruje tri milione izbeglica", naveo je Šešelj.

On je kazao da Srbija nema moralnu obavezu prema izbeglicama već da je imaju one sile koje su tamo izazvale ratove.

Govoreći o Haškom tribunalu pred kojim je optužen za zločine protiv čovečnosti on je rekao da mu je taj sud doneo ogromnu popularnost i da je zahvaljujući njemu postao istorijska ličnost.

On je ocenio da mu to što je optužen pred Haškim tribunalom ne može biti smetnja ni u regionu ako bi postao predsednik Srbije i istakao da mu to samo može biti na časti.

"Ponosan sam što sam tolike godine proveo u Haškom tribunalu i što sam tamo uspešno pobedio sve njihove pravničke timove", rekao je Šešelj.

On je rekao i da nikada neće odustati od ideje "velike Srbije" navodeći da ona ne obuhvata samo Srbe pravoslavce već i Srbe katolike i Srbe muslimane.

On je kazao i da bi kao predsednik Srbije poveo diplomatsku akciju da se reši pitanje "okupacije republike srpske krajine".

"Svi režimi od Miloševića pa i ovaj Vučić zaboravljaju to pitanje skidaju ga sa dnevnog reda. Ne možemo se mi Srbi nikada pomiriti sa tom okupacijom, tražiću zbog toga međunarodnu pomoć od Rusije, Kine i drugih prijateljskih zemalja čak i od novog predsednika Donalda Trampa samo čekam da vidim u kom pravcu se kreće njegova spoljna politika", rekao je Šešelj.

Odgovarajući na navode da je najomiljeniji Vučićev opozicionar, on je rekao da on Vučića oštro kritikuje ali je ipak kazao da mu je Vučić bliži nego opozicioni pedsednički kandidati.

Šešelj je međutim naveo da mu Vučič nije dovoljno blizak da bi sa njim pravio Vladu.

"Sve dok se ne odrekne članstva u EU sa Vučićem ne mogu praviti vladu. To je uslov", rekao je Šešelj kom je ovo šesti put da se kandiduje za predsednika Srbije.

 

Komentari (13)

kocana

26.03.2017 01:05

Pa Seselj je sve obrazložio.Iz jedne države u drugu postoji granicni prelaz.Seselj nije rekao da se tamo postave mine.

cana

26.03.2017 01:12

Znam da ovaj komentar nećete pustiti.Sta nevalja sto je Seselj rekao.Prošlo je vreme eksperimenata,treba zaštititi drzavu Srbiju.

Nemanja

26.03.2017 03:03

A sto Seselj nije rekao prosle godine pre izbora

Seki Srbine brate cuvaj nas

26.03.2017 03:22

Ima pravo. Drzava kao drzava moze da donese zakon o odrubljivanju glave onom koji bude uhvacen da nelegalno prelazi granicu. Seki mjastore zastiti nas

momazver

26.03.2017 07:57

I..u čemu je sad problem?To što je rekao o sprečavanju ulaska izbeglica u našu zemlju već je uveliko ZAVRŠENO u nekim zemljama EU,a negde je u toku./Madjarska,Slovenija,Češka,Danska.../.Razlika u odnosu na nas je u tome što su to PAMETNE zemlje.I susret AV sa frau Merkel imao je i tu temu,s tim da će nam kroz readmisiju koja je uredno u toku ,vratiti i skoro pola miliona naših tamnmnoputih Srba.

Djurdja

26.03.2017 08:22

Misli covek o Srbiji. Tako se brani drzava!

Duća

26.03.2017 08:37

У праву си Војиславе...Жицу према Македонији и према Албанији..кад ове са Косова потерамо да не могу нигде побећи...А ови штаће нам да нам пресрећу жене и децу по улицама...имали смо те примере...

čarls bronson

26.03.2017 08:46

Paštete za dobrodošlicu.

misho

26.03.2017 08:47

Šešelj je bolestan.Srbija mora biti koridor za prolaz izbeglica.Zemlje EU koje nas okružuju Grčka,Bugarska,Albanja,Crna gora,Italija...na svojim granicama neka zabranjuju ulaz migranata jer su i same deo sistema bilo kroz EU ili NATO koji je proizveo velike migracije.ŠEŠELJ JE DUVAČ U ZADNJI DEO TELA AV.

Ana

26.03.2017 09:14

Šeljeljeve priče su obične nebuloze koje niko normalan ne može uzeti za ozbiljno. Čovek je prolupao i treba ga diskvalifikovati iz političkog života.

Шешељ

26.03.2017 13:00

Ја за пвеседника Србије,молићу лепо?

Leskovcanin

26.03.2017 16:20

Sta je sporno u tome da se zastiti granica? Aman ljudi, granica se prelazi na granicnim prelazima a ne ko gde stigne. Covek je potpuno u pravu.

Драгомир

26.03.2017 21:27

На радио Београду има емисија ,,Борба против пилећег памћења,,!Редовно се емитују снимци разноразних политичара шта су обећавали а шта су после тога чинили.Најлошије се котира Шешељ!КО ЈЕ ТАДА ПОМИСЛИО ДА ЋЕ ПОСТАТИ МИЛОШЕВИЋЕВ СЛУГА А МРЗЕО ГА ЈЕ КИ ТУЂЕГ?Милошевић га је у'ватио за уши и послао у ћошак уз упозорење да има од сада само да дише и трепуће!На критику ПРЕВАРЕНИХ бирача Шешељ је цинички одговорио А ШТО СТЕ ГЛАСАЛИ ЗА МЕНЕ!Мира Марковић му се крила иза леђа држећи уперену виљушку!