Jaja ofarbana dekupaž tehnikom
Bakina kuhinja

 

Jaja ofarbana dekupaž tehnikom

Bakina kuhinja

Jaja ofarbana dekupaž tehnikom, Foto: Bakina kuhinja

Dekupaž tehnika je tako jednostavna, a rezultati su doista impresivni. Jaja po želji možete i izbeliti kako bi motivi koje ćete lepiti što više došli do izražaja. 

Potrebno je:

Jaja po potrebi
salvete
malo soli
1 l vode
300 ml alkoholnog sirćeta
1 belance

Priprema:

Tamnija jaja dobro oprati poređati u šerpu i zaliti sa litar vode, dodati sirće i malo soli.

Ostaviti da se kuvaju na tihoj varti 15 minuta. Povaditi ih rešetkom i dobro isprati i sa blagim sunđerom dobro obrisati tamni sloj koji se veoma lako skida ispod gornjeg tamnog sloja pojavljuje se sneg bela boja.

Jaja ostaviti da se osuše.

Odvojiti jedno belance od svežeg jajeta, iscepati sliku sa salvete po želji i skloniti dva sloja, a treći tanki naneti na jaje koje ste prethodno namazali belancetom.

Polako razvući rukama i namazati belancetom. Ostaviti da se osuše.

Kao da su slikana.